AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, BEÜ Kdz.Ereğli Kampüsü arazisi ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı ve “BEÜ Ereğli Kampüsü yapılması ile ilgili spekülasyonlar hiç kimsenin işine yaramaz. Daha öncede benzer haberler basına servis edildi. Sanki görünmez bir el buraya Üniversite Kampüsü yapılmasını istemiyor.” dedi.

Milletvekili Çaturoğlu yaptığı açıklamalarda şunlara değindi; “Zonguldak Kdz.Ereğli Eski Devlet Hastanesi arazisine BEÜ Ereğli Kampüsü yapılması ile ilgili spekülasyonlar hiç kimsenin işine yaramaz. Daha öncede benzer haberler basına servis edildi. Sanki görünmez bir el buraya Üniversite Kampüsü yapılmasını istemiyor. Oysa biz bütün gücümüzle Milletvekili Adayı olduğumuz 7 Nisan 2015 tarihinden bu yana buraya Ereğli’mizin ihtiyacı olan bu kampüsün yapılması için mücadele veriyoruz.

Askeri Güvenlik Bölgeleri Genel Kurmay Başkanlığının talebi üzerine ilan edilmektedir. Burada bizim istemememize, üniversitenin istememesine ve bunu Karadeniz Bölge Komutanlığına iletmemize rağmen böyle bir karar alınmıştır.

Ancak halen arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğünündür. BEÜ’ye Üniversite Kampüsü yapılmak üzere süresiz tahsislidir. Değişen bir şey yoktur. Sadece proje gerçekleştirilirken Milli Savunma Bakanlığından izin alınacaktır. Değişen budur.

Biz buraya yapılacak olan BEÜ Kdz.Ereğli Kampüsü projesini 2018 revizyon programına aldırmak için çaba sarfediyoruz. Bu amaçla Kalkınma Bakanımız Sn. Lütfi Elvan ile geçtiğimiz günlerde etraflıca görüştük. Kendisi bu talebimize olumlu yaklaşmıştır. Bakanlığın Eğitim Yatırımları Dairesinden burası ile ilgili bilgileri istemiştir. Bugünlerde programa alınması işlemlerinin gerçekleştirilmesini bekliyoruz.

Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin biz buraya kampüsü yaptıracağız.

Zonguldak kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

Editör: Haber Merkezi