Ak Parti’ye şu ana kadar 40’ın üzerinde adaylık başvurusu yapıldı…

Aday adayları içinde, Ak Parti’ye “yakınlık” ifade etmek üzere başvuruda bulunanlar olduğu gibi, Zonguldak kamuoyunun çok yakından tanıdığı, güvendiği, vekaletini gönül rahatlığı ile emanet edebileceği isimler de bulunuyor.

Bu isimlerden biri de Zonguldakspor Kulübü Başkanı, hukukçu Süleyman Caner…

Süleyman Caner’in adaylık başvurusu yapmasının ardından, sadece spor kamuoyu değil, tüm Zonguldak kamuoyunda oluşan genel izlenim, Zonguldak adına “sahaya inecek” bir milletvekiline sahip olma şansının elde edildiği şeklinde oluştu.

TBMM’nde “Zonguldak’ın hukukunu” savunacak bir milletvekili adayı…

Süleyman Caner’in hukukçu ve spor adamı kimliği ne kadar temiz ise, siyasi kimliğinin de o denli temiz olacağına, Sayın Caner’in kişisel çıkar hesapları peşinde asla koşmayacağına, tüm mesaisini Zonguldak ve ülke için harcayacağına inanan büyük bir kitle var ilimizde…

Caddede, sokakta, kahvede, spor kulüplerinde Süleyman Caner’in ismi konuşuluyor, aday olduğu takdirde parti rozetine bakılmaksızın koşulsuz destek verileceği belirtiliyor.

İşin bir başka boyutu ise, Süleyman Caner’in durup dururken, “ Hadi ben de milletvekili adayı olayım” düşüncesi ile hareket etmediğidir.

Bizim bildiğimiz Süleyman Caner, “ağabey” nasihati almadan böyle bir girişimde bulunmaz.

Türkiye’de “ağabeylik” mevkiinin kimde olduğunu ve bu mevkiin Ak Parti siyaseti üzerinde ne denli etkili olduğunu bilmeyen yoktur herhalde…

O halde, Zonguldak halkının gönül rahatlığı ile vekaletini emanet edebileceği, üstelik ağabeylik” kurumundan referanslı Süleyman Caner’in “vekillik” yolu sonuna dek açık demektir.

Bakalım, Zonguldakspor’u üçüncü ligden ikinci lige çıkaran ve Zonguldakspor’u şampiyon yapan Süleyman Caner, Zonguldak İli’ni “birinci lige” çıkarıp, şampiyon yapmayı başarabilecek mi?..

Bir hakkın iadesi

CHP önceki dönem Zonguldak Milletvekili Adayı ve Parti Okulu Bölge Koordinatörü Deniz Yavuzyılmaz, 24 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimi için yeniden adaylık başvurusunda bulundu.

Hatırlanacağı gibi, bir önceki genel seçim öncesinde CHP tarafından Zonguldak’ta yapılan önseçimde kırk yıllık siyasetçileri, eski il ve ilçe başkanlarını geride bırakarak, ikinci sırada çıkan Deniz Yavuzyılmaz, “kontenjan” engeline takılmış ve hakkı olan ikinci sıra yerine üçüncü sıradan aday gösterilmişti…

Özetle, CHP üyesinin iradesi ile ikinci sıraya yerleşen Deniz Yavuzyılmaz, “kontenjan” nedeniyle bu hakkını kullanamadı…

Ancak, Deniz Yavuzyılmaz, partisi adına bu durumu sineye çekti. Seçimlerde en çok çalışan ve partisine en çok oy kazandıran milletvekili adayı ünvanını kazandı.

Anılan seçimde CHP Zonguldak’tan iki milletvekili çıkardı, dolayısı ile Deniz Yavuzyılmaz’ın milletvekilliği göz göre göre kontenjan adayına gitmişti.

Deniz Yavuzyılmaz, partisi adına bunu da sineye çekti, seçimden sonra dargınlık-küskünlük göstermedi, hatta kontenjandan milletvekili seçilen Ünal Demirtaş ile omuz omuza çalıştı.

Son çeyrek yüzyıldır CHP’nin kapısından içeri bile girmeyen, siyaseti unutmuş, yaşı ilerlemiş, ancak seçim zamanı yeniden siyasete heveslenmiş kişiler gibi davranmadı. Zonguldak ve CHP ile ilişkisini hiç kesmedi, CHP Parti Okulu Bölge Koordinatörü sıfatı ile eğitim çalışmalarına katıldı, Zonguldak adına “farkındalık” oluşturacak ilginç çalışmalar yaptı.

Deniz Yavuzyılmaz, genç, donanımlı, eğitimli, heyecanlı, idealist bir siyasetçi…

Siyaset heyecanını hiç kaybetmeden, bıkmadan, usanmadan siyasetin dikenli-taşlı yollarında ilerleme kaydediyor, kaygan zeminlere aldırmadan dik duruşunu devam ettiriyor.

CHP Merkez İlçe Kongresi’nde, siyasi ağırlığı bir kez daha ortaya çıkan ve kongrenin bugünkü yönetimimin oluşmasında büyük emeği ve katkısı bulunan Deniz Yavuzyılmaz, 24 Haziran seçimlerinde yine partisini temsil etmek üzere yola çıkmış bulunuyor.

Kuşkusuz, adaylık çekişmeleri içinde yolunu kesmeye çalışanlar olacaktır ama, gerek CHP Zonguldak İl ve ilçe teşkilatlarının, gerek CHP Genel Merkezi’nin bir hakkın sahibine iadesi ve CHP’nin Zonguldak’ta ilerleme sağlayabilmesi adına bu kez doğru karar vermesi bekleniyor.

Toplumda karşılığı olan, projeleri olan, siyaset heyacanı olan genç insanları TBMM’ye taşımak, CHP’ye güç katacağı gibi, Zonguldak kamuoyunda iz bırakan bir haksızlığın telafisi de mümkün olabilir böylece…