Dün Cumhuriyet Halk Partisi’nden Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Av.Osman Yayla’yı gördüm.

Malumunuz CHP, Zonguldak merkez belediye başkanı halen daha açıklanmadı.

Salı günü CHP Parti Meclisi toplantısında Zonguldak açıklanmadı. Dolayısıyla bir sonraki parti meclisi toplantısı önümüzdeki hafta yapılacak.

Sanıyorum 24 Aralık’ta gerçekleştirilecek ve çok büyük bir ihtimale CHP’nin Zonguldak belediye Başkan Adayı açıklanacak.

Aday adayların açıklanmasını gecikmesiyle birlikte hem CHP’de ve hem de kamuoyunda çeşitli asıllı yada asılsız söylentiler dolaşıyor.

Herkes ister aday adayları olsun, ister aday adayı olmayan ancak ismi geçen kişileri söylüyor.

Herkes birbirinden duyduğunu başkasına satmanın derdinde.

CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Av. Osman Yayla, partisini aday belirleme sürecine ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. Ancak bu yapılan açıklama partisine daha çok bir mesaj gönderme şeklinde de algılanabilir.

Osman Yayla, “Bizde Dünkü Parti Meclisi’nden bir açıklama bekledik ancak genel merkezimiz bu koruda bir görüş bildirmedi. Dana sonraya 24 Aralık tarihi için bir açıklama yapılacağı söylendi. Zannediyorum genel merkezimizi merkez yoklamasıyla adap belirlemediği için en doğruyu bulmaya, en doğruyu gösterecek şekilde bir kara almaya çalışıyor diye düşünüyorum. Halkta karşılığı olan, sokakta karşılığı olan bir aday adayını belirleneceği noktasında titiz çalışıyorlar diye düşünüyorum. 24’ü gelsin bir görelim” dedi.

Şimdi bu açıklama ışığında bakarsak CHP aday adayları arasında hangisini en çok halkta karşılığı var.

Osman Yayla, 

Tahsin Erdem, 

Harun Akın, 

Şenol Şanal  

Muharrem Akdemir

Sizce hangisi

Ya da başka bir isim olabilir

Osman Yayla, parti merkez yoklaması yapmadan aday belirlemeye çalışıyor derken bu bir itiraf mı. eleştiri mi yoksa öylesine söylenmiş bir söz mü acaba.

Sizce hangisi?

**

HAMDİ AYAN’DAN İLK MÜJDE

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Zonguldak belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, ilk müjdesini verdi.

Hamdi Ayan, “Hanelelerimizde kullandığımız su fiyatlarında ilk belediye meclis toplantımızda %30 indirime gidilecek olup, Esnafımızın müzdarip olduğu katı atık bedellerinde %30 indirime gidilecektir” açıklamasında bulundu.

Bu Zonguldak için güzel bir müjde bence

**

İKİYÜZLÜLÜK..

İkiyüzlülük; Kişinin sahip olmadığı duygu, düşünce, erdem, değer veya özellikleri, sanki sahipmiş gibi davranması veya sahip olduğunu iddia etmesidir.

İkiyüzlülük T.D.K. sözlüğünde "ikiyüzlü olma durumu", yani "özü sözü bir olmama durumu" olarak, çeşitli sözlüklerde ise "dürüst olmama", "bildiğinden, inandığından ve olduğundan başka türlü görünme veya göstermeye çalışma", "aldatmaya çalışma" olarak tanımlanır.

Bedri Ruhselman ise ikiyüzlülüğü şöyle tanımlamış:

“İkiyüzlülük tüm zararlı ve kötü nefsaniyet ve bencillik tezahürlerini kısmen teşvik eden, kısmen de maskeleyen çok kötü bir silahtır. İkiyüzlülüğü kısaca, duyduğundan, bildiğinden, inandığından, benimsemiş bulunduğundan ve olduğundan başka türlü görünerek nefsanî bir sonucu, bencilce bir çıkarı elde etmek çabası olarak tanımlayabiliriz. İkiyüzlülük veya diğer adıyla samimiyetsizlik, öyle bir hastalıktır ki, zararı en başta kişinin kendisine olmakla beraber topluma da yansır. İkiyüzlü insan kendisi üzerinde olduğu kadar, ilişki halinde olduğu insanlar üzerinde de bazı hoş olmayan etkilerin oluşmasına neden olabilir. İkiyüzlülük ya bizzat kendi nefsine karşı yapılır ya da başkalarını aldatmak için yapılır. İkiyüzlülüğün başkalarına karşı yapılması halinde de insan, karşısındakinden bazı şeyler koparmak, buna karşılık o anda kendi değerini inkâr etmek, gerçek kimliğini saklamak ve bunu da yine, nefsaniyeti uğruna yapmak durumuna düşmüştür.”

Sözlüklerde İkiyüzlülük, Riya ile aynı anlamda kullanılmış. Riya’nın sözlüklerdeki tanımı ikiyüzlülüğü kapsayacak şekildedir. Riya “iki yüzlülük” olarak tanımlanıyor. Yani olduğu gibi görünmeme, göründüğü gibi olmama hali. Buna göz boyama, adam aldatma, yapmacık hareket etme de diyebiliriz.

Bunu niye mi yazdım

Bunlardan çevremizde o kadar çok ki