Bir televizyon programında yayınlanan programda gazilere yönelik hakaret içeren bir skeç tepkilere yol açtı. Skeçte "Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" denilerek kahraman gazilerle alay edilirken Muharrip Gaziler Derneği Zonguldak şubesi Başkanı Necmettin Candaş skeci şiddetle kınadı. 

Candaş yaptığı açıklamada, "Teröristi öven ve gazilerle dalga geçen bu program tamamen yayından kaldırılmalı ve sorumlularına bedel ödettilmelidir." dedi. Candaş gazilerin başımızın tacı olduğunu ve milli değerlerimizle alay etmenin şerefsizlik olduğunu vurguladı ve  Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi. Candaş, "Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim. Ama vatanım olmadan yaşayamam." diyen biz  gazilerin vatan tarafından minnetle anıldığını söyledi.

Muharip gaziler Derneği Başkanı Necmettin Candaş, Şimdi bu kanalın bizlere karşı yaptığı bu hakaretten dolayı kınıyorum. Genel başkanım da bu işe el attı. Milli Savunma Bakanlığımızın da bu işe el attığını genel başkanımdan öğrendim. Biz gaziler olmasaydık oradaki skeci yapan insanlar olmazdı. Bize karşı yapılan hakaret Türkiye genelinde büyük tepki toplamıştır. Biz kolumuz, bacağı Gözümüz olmasın. Ama vatanımızsız duramayız. Vatanımız olacak. Vatan bizim. Örtümüzdür. Bizi kaplayandır. Anamızdır. Babamızdır. Biz bu vatan için savaştık. Ama bizlerin değerlerini böyle düşünen insanlarla beraber muhatap olamayız. Yazıklar olsun. Bunlara yazıklar olsun.  RTÜK'r duyuruda bulunayım. Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım. Bunlar bizim hakkımızda böyle şeyler yapamazlar, konuşamazlar. Konuşma hakları yoktur. RTÜK buna el atsın. Bu kanalın kaldırılmasını bu stresçilerin kaldırılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Ercan Demir