Zonguldak'ın tozlu raflarına ışık tutan Zonguldak Nostalji isimli Facebook sayfası, İşin Şakası isimli kitaptan alıntıda bulunarak paylaşım yaptı. Mustafa Yüce'nin yazdığı kitapta, TTK Üzülmez Müessesesi'nde yaşandığı iddia edilen olayda "Skip" isimli iş makinesinin kopması sonucu, evi arayarak gelemeyeceğini anlatan bir madencinin ailesiyle konuşmasına yer verildi. 

İŞTE O PAYLAŞIM;

"Üzülmez Bölgesi'ndeki  2  nolu kuyudan haznesine kömür  doldurup yukarı çıkan, skip adı verilen  asansör arıza yapar. Mekanizasyon mühendisi ustalarla birlikte arızayı giderir, Makine çalıştırılıp asansör kuyu dibine gönderilirken, makineyi kullanan işçinin hatası sonucu, skip kuyu dibine düşer ve yeniden arızalanır.
TTK'da en önemli prensip üretimin aksatılmamasıdır. Skip'in arıza yapması nakliyatı, nakliyatın aksaması da üretimin yavaşlaması veya tamamen durması anlamına gelmektedir. Bu nedenle arızayı haber alan mühendis, telaşlı ve sinirli bir şekilde arıza ekibini çağırır:
-Arıza giderilinceye kadar kimse bir yere gitmeyecek.
Arıza ekibindeki işçilerden biri, evdekiler merak etmesin diye evine telefon eder, karşısına çıkan kayınvalidesine durumu anlatmaya çalışır:
-Alo, kimsiy?
-Ben Havva'yın.
-Bu aşam gelemeycen, habarınız ossun.
-Ne oldu uşşam?
-Skip koptu.
Skip telaffuzunu yanlış anlayan kayınvalide kızını telefona çağırır:
-Gızım goş, bu adam ne deyya baksaya?
Mustafa Yüce (İşin Şakası Kitabı)"

Kaynak: Haber Merkezi