Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde madenci olarak çalışan Ş.C. isimli vatandaş, sosyal medyada gördüğü reklamdan sipariş ettiği ürün karşılığında dolandırıldı.

KARGODAN KULLANILMIŞ KAZAK ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre, sosyal medya hesabında dolaşırken karşısına çıkan reklamda uygun fiyata eşofman satın almak isteyen Ş.C. isimli madenci, 3 adet eşofmanın 799 TL olduğunu görünce “sözde” müşteri temsilcisiyle iletişime geçerek sipariş oluşturdu. Siparişin tamamlanması için ödeme işlemini gerçekleştiren Ş.C., kargosu geldiğinde paketten eşofman yerine kullanılmış eski bir kazak ve eski bez parçalarının gelmesi ile şok yaşadı. Ürün siparişini verdiği kişilerle iletişime geçmek isteyen mağdur madencinin telefonları cevapsız kaldı.

YETKİLİLER ÖNÜNE GEÇMEZSE BİNLERCE KİŞİ DOLANDIRILABİLİR

Konuyla ilgili geniş kapsamlı araştırma başlatan dolandırıcılık mağduru, Facebook üzerinde dönen bu reklamlarla onlarca kişinin dolandırılıp şahıslar tarafından engellendiğini ve reklamın sürekli devam ettiğini belirterek yetkililere seslendi. Madenci Ş.C.,  “Bu reklamlara kimse aldanmasın, internetten alışveriş yapacaklar güvenilir siteleri araştırıp alışveriş yapsın. Ancak bu durumun önüne geçmek için de tüm yetkililer görevini yerine getirsin” diyerek dolandırıcıların önüne geçilmesini istedi.

Kaynak: Ersin Çorbacı