-ÖZEL HABER-
Alemdar savaş gemisinin madalya alması için Meclis'te ilk kez Ak Parti, CHP ve İyi Parti arasında Alemdar koalisyonu oluşturularak kanun teklifi sunuldu. Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek deniz zaferini kazanan Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin dönemin Zonguldak milletvekillerinin tamamının müştereken verdiği yasa teklifinin halen yasalaşmamasına tepki artıyor. Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’ın ortak yasa teklifi ile Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi teklif edilmiş, konu Zonguldak ve Kdz. Ereğli’de sevinçle karşılanmıştı. Milletvekilleri o süreçte,"yasa teklifinin belli bir sıraya göre TBMM Genel Kurulu’na geldiğini belirterek, sırası geldiğinde Genel Kurulda oylanacak, oybirliği ile kabul edileceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca çabuklaştırmak için de çalışıyoruz.”kelimelerini kullanmışlardı.

"BU ONUR 5 VEKİLE AİT OLSUN"
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın her konuşmasında, "Alemdar Gemisine madalya istiyoruz. Bu siyasi bir konu değil.Tarihi vakayı İstiklal Madalyası ile onurlandırmanızı istiyoruz. Bu onur 5 milletvekiline ait olsun,sizleri alkışlayalım" vurgusu yaptı.

"SAFFET BOZKURT'A BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"
Diğer yandan, Alemdar Gemisi'ne İstiklal Madalyası verilmesi adına yapılan çalışmalara ilişkin 28. dönem Zonguldak Milletvekillerinden bir açıklama yapılmaması manidar bulunuyor. Hatırlanacağı üzere, 27. dönemde Ereğli'nin Milletvekili olmaması dolayısıyla Belediye Başkanı Halil Posbıyık başta olmak üzere, siyasetçiler, bürokratlar ilçenin sahipsiz kaldığını bu nedenle yatırım ve taleplerinin karşılanmadığını söylüyorlardı.28. dönemde Ereğli'den vekil seçilen Saffet Bozkurt'a büyük görev düşüyor. Ereğli halkı,"Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek deniz zaferini kazanan Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesine yönelik özellikle Saffet vekilimizden beklentimiz fazla. İlçemiz adına onur olan bu madalyanın alınması adına girişimlerde bulunmasını istiyoruz. Belediye Başkanımızın da söylediği gibi madalyayı alalım bu onur yeni seçilen 5 vekilimizin olsun"ifadelerini kullandılar.
 

Kaynak: Haber Merkezi