Saadet Partisi'nde 25 Ekim"de yapılacak il kongresi öncesinde kelimenin tam anlamı ile "rüzgar gibi" gelişmeler yaşandı.

SP'nin Zonguldak'taki önemli isimleri Sadık Kar, Musa Yüce ve ekip arkadaşları mevcut İl Başkanı Burak Erol'un karşısına aday çıkardı.

Maden mühendisi Mehmet Yaman SP'ye gönül vermiş önemli isimlerden birisi…

Bu yönüyle muhalefet grubunun aday seçimi doğru…

***

Herşey bir anda gelişti, Mehmet Yaman'ın adaylığı açıklandı, ardından basın mensupları ile kahvaltılı toplantı düzenlendi.

Amenna…

Siyasi partiler demokratik zeminlerin asli unsurlarıdır. Dolayısı ile iki, üç ve daha fazla adayla yapılan kongrelerin yadırganacak, ya da eleştirilecek bir tarafı yok.

***

Bu süreçte dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Karşısına aday çıkarılan SP İl Başkanı Burak Erol hiç sesini çıkarmadı, "sessizliğini" muhafaza etti.

Hatta bu arada Burak Erol'un adaylıktan çekildiğini, hatta çekileceğini söyleyenler bile oldu.

Konuyla ilgili tartışmalarda aynı görüşte olmadığımı, Burak Erol'un "iddialı" bir siyasetçi olduğunu, "sessizliğini" kendine güven ifadesi olarak algılamak gerektiğini söyledim.

Ayniyle vaki oldu.

SP üst düzey yöneticilerinin Zonguldak'a gelerek yaptıkları istişare ve değerlendirmelerin ardından SP Genel Merkezi'ne sunulan rapor sonrasında SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk'ün imzaları ile kongreye Burak Erol'un başkan adaylığında tek liste ile gidilmesine karar verildi.

***

SP Genel Merkezi, her iki taraf için geçerli olacak şekilde kongre öncesinde basına ve kamuoyuna açıklama yapılmaması yönünde tavsiye kararı aldı.

Bu nedenle kimsenin ağzını bıçak açmıyor.

Ancak, Burak Erol'un yakın çevresi ve ekip arkadaşları ile yaptığı konuşmalarda sürekli birlik-beraberlik vurgusu yaptığı biliniyor.

Burak Erol'un ekip arkadaşlarına söylediklerini şu şekilde özetlemek olasıdır.

" Dargınlık yok, kırgınlık yok. Bizler aynı ideale gönül vermiş yol arkadaşlarıyız. Bizler kardeşiz, kardeşler topluluğuyuz. Kimseyi kaybetmek lüksümüz yok. Aday çıkaran arkadaşlarımız bizim dışımızda değildir. Biz onlarla birlikteyiz, onlar da bizimle birliktedir. Dahası kapımız ve gönlümüz herkese açıktır. Bütün topluma, bütün kitlelere hitap edecek bir yönetim anlayışı ile kongreye gidiyoruz. Kongreden sonra hiçbir küskünlüğe meydan vermeden Saadet Partisi'ni iktidara taşımak için yine birlikte yürüyeceğiz."

Burak Erol'un adaylık tartışması nedeniyle parti içinde bir bölünme, ya da ayrışma olmaması için büyük çaba harcadığı görülüyor.

Sadık Kar ve ekibinin de aynı şekilde düşündüğünü tahmin edebiliriz.

***

Bu arada bir "son dakika" haberini aktaralım…

Fısıltı gazetesinden yayılan bir haber…

Bazı SP ilçe başkanlarının açıklama yaparak istifa edecekleri veya karara itiraz edecekleri şeklinde rivayetler var.

Bu söylentiler doğru mu, değli mi?..

Böyle zamanlarda siyaset kazanının ateşine odun atmak isteyenler çok olur…

Bu nedenle "ihtiyatla" karşılanması gereken bir haber olduğunu söylemekle yetinelim.