Son yıllarda neredeyse her yıla bir seçim yada referandum düşen bir dönem yaşadık. Bu uzun ve masraflı dönemin finali 31 Mart 2019 yerel seçimleridir. Sanıyorum bu seçimden sonra uzun bir süre seçim sandığı görmek istemeyen siyasiler olacaktır. 

  1980 yılından beri yerel gazetelerde “köşe yazarlığı” yapan ve elimden geldiğince siyaseti ve seçimleri takip eden biri olarak şunu rahatlıkla yazabilirim ki 31 Mart yerel seçimleri en SPEKTAKÜLER seçimlerden biri olacaktır. 

   Kelime olarak Fransızcadan ve İngilizceden dilimize evrilen SPEKTAKÜLER in anlamı; “ seyirlik, gösterişli ve muhteşem” dir. Yani bizleri gösterişli ve sonuçları bakımından muhteşem bir seçim bekliyor. 

  Halkımız genelde adaylara odaklandığından işin özünü biraz kaçırıyor. Öncelikle hiçbir partinin adayını o partinin üyeleri belirleyemiyor. Kent/yöre halkının kaygıları, beklentileri, ileriye dönük hayalleri veya umutlarıyla ilgili hiçbir somut çalışmanın olup olmadığını hiç takip edebildiniz mi? 

  Bu seçimin ülke genelindeki toplam sonuçları üzerinden bir siyasi çıkarım elde edebiliriz. Bu sonuç yalnızca yerel yönetimleri değil ülkeyi yöneten iktidarı da bir bakıma etkileyecektir. Yani bir tek muhtar seçimi, kentin ŞEHREMİNİNİ belirleme, onun belediye meclisini veya il genel meclisi üyelerinin belirlenmesinin çok daha ötesinde farklı sonuçları ve etkileri olacaktır. 

  İşe giremeyenler, işini son dönem kaybedenler, hali hazırda bir işi olup çalışanlar, emekliler, emekli olmak için hayal kuranlar, KÜÇÜK ESNAF kaldıysa onlar, KOBİLER ,elindeki küçük birikimini nasıl batıracağını düşünen yatırımcılar, kredi alıp ticarete atılanlar, uzun vadeli borçlanma ile mülk sahibi olanlar ve daha bir çok kesim için bu seçimin yalnızca muhtar veya belediyeyi kim yönetecek durumunun çok daha ötesinde anlamları olduğunu görmek için TRUMP olmaya gerek yok. 

  Ben şimdiden tribündeki yerimi hazırladım ve çayımı demlemeye başladım. Hep onlar eğlenecek değil ya biraz da biz tadını çıkaralım bu masraflı seçimlerin ….