Covid-19 ile mücadelede elde edilen başarı sonucu 1 Haziran tarihi itibariyle başlayan normalleşme süreci ile beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı da, Gençlik Merkezleri ve Gençlik Kampları ile Bakanlığa bağlı spor tesislerinde uygulanacak önlemleri belirledi.

1 Haziran tarihi itibariyle uygulamaya konulan yeni normalleşme süreciyle beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Merkezleri ve Gençlik Kampları ile spor tesisleri de kapılarını açtı.

Yeni normalleşme sürecinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı spor tesislerinde 18 yaş altı milli sporcular ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezler sporcuları için bir istisna olacak. Söz konusu 18 yaş altı sporcular "özel izinle" düzenli antrenmanlara başlayacaklar. Bu sporcuların sorun yaşamamaları için İçişleri Bakanlığı bu konuda valiliklere bir talimat gönderildiği de aktarıldı.

18 yaşın altındaki lisanslı faal sporcular ise sokağa çıkmalarına izin verilen Çarşamba ve Cuma günleri saat 14.00 ve 20.00 saatleri arasında tesislerde antrenman yapabilecek.

TESİSLERDE 45 BRANŞTA ANTRENMAN YAPILABİLECEK.

Söz konusu 45 branş ise şöyle:

"Atıcılık, karate (kata), atletizm, kayak, badminton, kaykay, bilardo, kızak, binicilik, kickboks (point fighting, müzikli form), bisiklet, kürek, bocce, bowling, dart, masa tenisi, briç, modern pentatlon, buz pateni, motosiklet, cimnastik, muay thai (waikuru), dağcılık, okçuluk, dans sporları (tekli), oryantiring, eskrim, otomobil sporları, geleneksel spor dalları (atlı sporlar), rafting, geleneksel Türk okçuluğu, satranç, gelişmekte olan spor branşları (dalga sörfü-paint ball, squash, kuraş), sualtı sporları (tekli), golf, taekwondo (poomse), halter, tenis, hava sporları, triatlon, herkes için spor (wellness, yoga), vücut geliştirme, fitness, izcilik, wushu (tao), kano, yelken, yüzme."

Editör: Haber Merkezi