Futbol İl Disiplin Kurulu’nun son iki sezondur verdiği tutarsız  kararlar Amatör Kulüplerin çoğunun tepkisini çekiyor.

Özellikle  bu sene Futbol İl Disiplin kurulunun  verdiği kararlardan bazıları Ankara’dan döndü. Amatör Disiplin Kurulu’na yapılan itirazlar sonrası il disiplin kurulunun verdiği cezaların çoğu bozuldu.

 Direk kırmızı kart görev futbolcuların bazılarını 1’er maçla geçiştiren disiplin kurulu, sesi çıkmayan ve arkası  kulüplerin futbolcularına da en az 2 maçtan başlayın artan cezalar veriyor.

Direk kırmızı kartın en az 2 maç cezası olması gerektiğini ifade eden amatör kulüp temsilcileri, disiplin kurulunun bu konuda tutarsız kararlar verdiğini belirtiyorlar.

İkinci Küme Merkez Grubunda mücadele eden Tersanespor’un ikinci başkanı Serkan Göktaş disiplin kuruluna adil olması çağrısında bulunarak,” Sahalarda hep şahit oluyoruz, Aynı eylem ve söylemden direk atılan bazı takımın futbolcularına 1, sesi çıkmayan, gariban kulüplere daha fazla ceza veriliyor. Hakemlerinde raporlarını yazarken vicdanlarının sesine kulak vermesini temini ediyoruz. Futbolcuların söylemediği kelimeleri sonradan eklemesinler. Söylenecek çok söz var ama  kimse emek sömürüsü yapmasın. Her takıma eşit mesafede olsunlar. Bizde emek veriyoruz, diğer kulüplerde emek veriyor. Emeğe saygı göstersinler. Hak edenin hak ettiği cezayı versinler, birine 1 maç birine 3 maç  gibi çelişkili cezalar vermesinler.  Çift sarı karttan atılan oyuncumuza 4 maç veriyorlar. Yapılan eylemin  cezasının karşılığı bellidir. Eşit olsunlar” dedi

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi