Zonguldak’ta  futbol alt yapı branşsında faaliyet yürüten  Altı Pas Spor Kulübü, erkeklerden sonra kadın futbolunda ‘da boy gösterecek.Altı Pas Kadın Futbol takımı  Ocak ayı içinde başlaşacak olan 3’üncü ligde Zonguldak’ı temsil edecek.

Antrenör Selim Oral tarafından  yürütülen  çalışmalarına  aralıksız devam eden Altı Pas Spor Kulübü üçüncü ligde  deplasmanlı olmak üzere toplam 24 maç oynayacak.

Çoğunluğunu madenci  çocuklarının oluşturduğu  takımla hazırlıklarına  devam eden Altı Pas Spor Kulübü, Merkez’de faaliyet gösteren tek  kadın futbol takımı  konumunda bulunuyor. Kısıtlı imkanlarla  gençlere spor yaptırmaya çalışan Altı Pas Spor Kulübü, aynı zamanda Ocak ayı içinde yapılacak oldan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na da katılacak.  Türkiye Futbol Federasyonu’nun büyük önem verdiği kadın futbolunu Zonguldak merkez’de geliştirmeye ve yaymaya çalışan  Altı Pas Spor Kulübü, tüm bu faaliyetlerini destek görmeden kendi imkanları ile yürütmeye çalışıyor.

Üçüncü ligde ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecek olan Altı Pas Spor Kulübü daha fazla kız sporcuyu bünyesine katmak ve gençlere hizmet etmek için destek bekliyor.

Zonguldak Merkez’deki tek kadın futbol takımı olan Altı Pas ilimizi en iyi şekilde temsil etmek  ve adını duyurmak için  şehrin ileri gelenlerinden destek bekliyor.

Kısıtlı imkanlarla çalıştıklarını belirten Antrenör Selim Oral, destek beklediklerini  ifade ederek  şunları söyledi: “ Bu sezon  Altı Pas Spor Kulübü  olarak Kadınlar 3. Ligde oynamaya hak kazandık. Ayrıca Ocak ayı içerisinde yapılacak olan 2019-2020 Sezonu Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası hazırlıklarımızı hız kesmeden devam ediyor. Futbola gönül vermiş kız çocuklarını desteklemek ve spora kazandırmak en büyük amacımızdır. 3. Ligde Zonguldak Merkez’de ve deplasmanda Toplamda 24 müsabaka oynayacağız. Ligde oynayacak sporcular Zonguldak Merkez ve beldelerinde ikamet eden madenci işçilerin çocukları olup büyük bir özveriyle antrenmanlara katilim sağlamaktadırlar. Hedefimiz Zonguldak’ı kadın futbolunda en işi şekilde temsel etmek ve ismini duyurmaktır” dedi

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi