Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda kulüplere dağıtılmak üzere Zonguldak Valiliği ve İl Özel İdare tarafından Zonguldak'ta ki amatör spor kulüplerine törenle spor malzemesi dağıtıldı. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Fabrikası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş,İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Ergenç, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, ASKF Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Spor Saha Komiserleri Dernek Başkanı Bülent Tuna ve kulüp temsilcileri katıldı. 
80 kulübe içerisinde şort, t-shirt ve eşofman takımı bulunan 2 bin adet ürün dağıtıldı.
Törende konuşma yapan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Güzel bir faaliyet dolayısıyla bir aradayız. İl Özel İdare eğitime kültüre ve spora nitelik olarak çok önemli destekler veriyor. İlimiz sporcu yetiştiren ve bununla anılan bir il. Bunun devam etmesi için çabalıyoruz. Kulüplerde bizim bu arzumuza yardımcı oluyor. Spor deyince akıllara amatör ruhla yapılan spor gelir. Bunu da siz yapıyorsunuz. Pandemi döneminde aksamalar oldu bu tür etkinliklerde. Ancak tedbirler doğrultusunda pandemiyi bir kenara bırakarak aktivitelerimize devam edeceğiz. Biz burada size sembolik destek veriyoruz. Biz devlet olarak sizin yanininzdayiz ve destekliyoruz diyoruz. Bugün 200 kulübün ihtiyacını gidermeye yönelik çalışma yapıyoruz. 2 bin takımı sizlere vereceğiz. İnşallah bunlar daha iyi spor aktivitelere vesile olacak. İnşallah bir sonrakinde daha fazla ve nitelikli yardımlaşmaya bir arada oluruz." dedi.
Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ise, "Biz her yıl düzenli olarak amatör spor kulüplerine desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda bunu geleneksel hale getirdiğimiz için gurur duyuyoruz. Bu etkinlik bizim için çok önemli. Hem dizilen hem ruhen gençlere bu şekilde destek olmak çok önemli. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Önümüzde ki sene için bütçemizi de ayırdık. Valimizin desteğiyle farklı kulüplere de destekliyor olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.
Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel yaptığı konuşmada; "Her yıl geleneksel olarak malzeme desteği sağlanıyor. Amatör altyapısına destek sağlıyoruz. Bu sporculara çok büyük destek oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve kulüplere başarılar diliyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi