Korona Virüs dolayısı ile 19 Mart’ta ertelenen ve daha sonra tescil edilen liglerin yeniden ne zaman başlayacağı belli değil. 

Normalleşme sürecinde profesyonel ligler başlarken BAL , ve yerel liglerin akıbeti  belli  değil.

Amatör Spor Kulüpleri Başkanı  Kemal Demir, konu ile ilgili  Genel Merkezin bu hafta içinde bir açıklama yapmasını beklediklerini  ifade etti.  Resmi açıklama yapılmadan  söylentiler üzerine konuşmanın doğru olmadığını belirten Demir, yaptığı açıklamada şu bilgilere  yer verdi”  Ülkemizde ve ilimizde korona virüs dolayısı ile  tüm müsabakalara 19 Mart’ta ara verilmişti. Daha sonraki süreçte süper lig,TFF birinci lig’de kalan maçlar bir şekilde tamamlandı. İki ve üçüncü liglerde Play-Off müsabakaları  oynandı. BAL ve diğer amatör küme maçları ise  tamamlanmadan ligler tescil edildi.

Önümüzde yeni bir süreç başladı. Profesyonel liglerde yeni sezon start aldı. İkinci ve üçüncü lig  ise hafta sonunda başlayacak.

 Ancak bu süreçte amatörlerin durumu hakkında bir gelişme  yaşanmadı. Çoğu kulüp Amatör ve BAL maçların oynanıp oynanmayacağını  merakla bekliyor. Bizde  kulüplerimizin bu taleplerini üst birimlere İletiyoruz.  Genel Başkanımız Ali Düşmez, TFF’de konu ile ilgili  çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık kurulları ve diğer kurulların görüşleri bu süreçte önemli.

 Amatör  maçları durumu ile ilgili en geç hafta sonuna kadar resmi açıklamanın yapılmasını bekliyoruz. TFF  ve TASSK tarafından bize resmi bilgi verildiği zaman bizde bu bilgileri kulüplerimize  ileteceğiz. Onun için resmi bir açıklama yapılmadan   ortada dolaşan  söylentilere kimse inanmasın. Resmi açıklamayı bekliyoruz. Ben  alınacak kararların hayırlara vesile almasını diliyorum”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi