Zonguldak'lı futbol hakemleri düzenledikleri törenle 2018-2019 sezonu resmen  açtılar.

        Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi  tarafından Site Spor Salonu’nda düzenlenen sezon açılış törenine  Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı Başkanı Abdurrahman Arıcı, yönetim kurulu üyeleri  Özgür Aygün, Özgür Uçak, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi  Başkanı Ümit Kaya,  İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel,Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna, hakem ve gözlemciler katıldı. Klasman, İl ve aday hakemlerin  yerlerini alması ile başlayan törende şehitlerimiz için saygı  duruşu yapıldı. 

TÜRK HAKEMLİĞİNE YENİ İSİMLER KAZANDIRACAĞIZ...

         İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Ümit Kaya, başarılı bir sezon geçirilmesi temennisinde bulunarak şunları söyledi:

       ” Öncelikle davetimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Geçmişten  günümüze Zonguldak olarak Türk futboluna önemli hakemler  kazandırılmıştır. Bundan sonrada yetiştirmeye devam edeceğiz. Yeni  sezon tüm hakem camiasına  hayırlı olsun.” 

        Daha sonra söz alan   İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, TFFHGD Genel Başkanı Abdurahman Arıcı, Amatör Spor Kulüpleri  Federasyonu Başkanı Kemal Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekil Hakan Yüksel,  hakem camiasına yeni sezonda başarılar dilediler.

 KADIN HAKEM SAYISI ARTSIN...

         TFFHGD Genel  Başkanı   Abdurahman Arıcı’da   Zonguldak’ta 3 olan kadın hakem sayısının çoğaltılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

        ” Öncelikle yeni sezon tüm hakem camiasına hayırlı olsun. Birlikte yola çıktığınız yol arkadaşlarınızı asla satmayın ve yarı yolda bırakmayın. Başarı ancak böyle gelir. Zonguldak  hakemliğine Nisan ayında yaptığımız büyük kongremizde bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Şu anda Zonguldak’ta açılışa katılan 77 hakem  kardeşimiz var. Bunların sadece 3 tanesi bayan. Bu bayanların sayısını  artırmamız lazım. İl Hakem Kurulu Başkanımız Evren Atış Bey'den bu sayının arttırılmasını istiyoruz. Kadın hakemlerimizin sayısı  artırsa  erkek  hakemlerimizde kendilerine çeki düzen verir. Biz Türkiye’de örnek olsun diye  3 tane şubemizin başkanı kadın. Antalya, Çankırı ve  Adana Şube Başkanlarımız  kadın. İnşallah  bu sayıyı artıracağız. Zonguldak’tan da  kadın hakem sayısını arttırmalarını  bekliyoruz. Klasmandaki hakem sayısının daha fazla olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile yeni sezonda tüm hakemlerimize başarılar diliyorum”

         Konuşmaların ardından  TFFHGD Başkanı   Abdurahman Arıcı ve yönetim kurulu üyelerine Zonguldak’ı simgeleyen madenci anıtı ve Devrek bastonu hediye edildi.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi