TFF İkinci Ligde mücadele edecek olan Zonguldak Kömürspor’un Teknik Patronu Serkan Afacan, yeni sezon ile ilgili hedeflerini  anlattı.

 Takıma  destek olunması halinde zirveye oynamayı  planladıklarını  anlatan  Afacan, bunun için birlik beraberliğin şart olduğunu belirtti.

Hedefinin Türk futboluna genç yetenekler kazandırmak olduğunu  ifade eden  Afacan, şunları söyledi; ” Pandemi nedeni ile  maçların ertelenmesi futbolla ilgilenenleri  sıkıntılı bir sürece sokmuştu. Normalleşme sürecine geçiş kapsamında maçların başlamasını herkes  dört gözle beklemiş. Seyir zevki yüksek maçlar oluyor. Herkes maçları beğenerek izliyor. Bu kapsamda futbolun tekrar geri gelmesi bizim içinde çok anlamlı oldu. Biz geçen sene iyi işler yaptığımız düşüyorum. Sezon başı  küme düşer deniler takım bazı  sıkıntılar yaşanmasaydı beklide Play-Off’un içinde olurduk. Biz kısıtlı imkanlarımızla büyük bütçelerle kurulan takımlarla başa baş  mücadele ettik.

Maddi anlamda bazı motivasyon bozukları çektiğimiz için Play-Off’un dışında kaldık.

Maddi, fiziki  ve tesis anlamdaki şartlar çok zordu. Antrenman yaptığımız sahada maç oynamak durumunda kaldık. Tesisimiz yoktu misafirhanede kaldık. Tüm bu  şartları göz önünde  bulundurursak iyi işler yaptığımız düşürüyoruz. Oynadığımız oyunla   söz sahibi olduk beğeni kazandık.”

iYİ FUTBOL YETMİYOR

İyi futbolun yanı sıra hedefe oynayan bir katım olmak  gerektiğini belirten Afacan, sözlerine şöyle devam etti.

“  Bir sezonu acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Önümüzdeki  yeni sezona bakıyoruz. Sadece iyi futbol oynamak, adından söz  ettirmek yetmiyor. Artık  Zonguldak Kömürspor’un bir hedefinin olmasını gerektiğine inanıyorum. Başkanımızla bunu konuştum.Umut ediyorum yeni sezonda yeterli  koşullar oluşturulur ve Zonguldak Kömürspor layık olduğu yere çıkar.”

GENÇLERİ TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRMAK İSTİYORUM

Hedefinin genç yetenekleri Türk futboluna kazandırmak olduğunu anlatan Afacan, sözlerini şöyle tamamladı.” Benim hedefim genç Futbolcuları Türk Futboluna kazandırmak gibi bir misyonum olsun istiyorum, Birde bu tanımlanmış futbolumuzu her gittiğim takımda oynatarak  şampiyonluk yaşamak istiyorum. Umarın bu hedeflerimizde başarı olurum.”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi