Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, pandemi  nedeni ile tamamlanamayan BAL Ligi ve yerel süper amatör ligleri ile ilgili kararı  açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre BAL Liginden bu sezon düşme olmayacak.

Süper ligde  lider durumda olan  Kilimli Belediyespor BAL ligine yükseltildi.

Önümüzdeki sezon Zonguldak’ı BAL Liginde 

Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor olmak üzere 3 takım değerlendirecek.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun verdiği kararı değerlendiren  Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, verilen karara saygı duymak ve  uygulamak durumunda olduklarını belirlirti.

BEKLEDİĞİMİZ KARAR GELDİ

Zonguldak olarak Süper Ligde ilk 2 sırada yer alan iki takımımızın BAL Ligine yükselmesini talep ettiklerini, ancak aradaki  puan farkının çok olmasından dolayı tek takımın  BAL’a terfi ettirildiğini belirten Demir, önümüzdeki sezon BEL Liginde mücadele edecek olan Kilimli Belediyespor’u tebrik ederek şunları söyledi.” Uzun süredir beklenen kararın açıklanmasının ardından BAL ve Süper Amatör Küme’deki  belirsizlik sona erdi. TSAKK  Genel Başkanımız Ali Düşmez’in yaptığı açıklamaya göre  ilimizde Süper Amatör Küme’de maçlar ertelendiği anda lider durumda bulunan Kilimli Belediyespor, BAL Ligine terfi ettirildi.

 BAL liginden bu sene düşme oymayacak. 2020-2021 sezonunda ilimizi  BAL’da  Kdz.Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve  Kilimli Belediyespor olmak üzere 3 takım temsil edecek. Ben şimdiden başarılar diliyorum.

Biz aslında  Zonguldak olarak Süper ligde üst sırada yer alan ilk 2 takımın BAL’a alınmasını talip etmiştik. Ancak  iki takım ardasında  puan farkı olduğu için tek takımı  aldılar. Alınan karar  yarılı olsun. Biz Temel Merkezimizin  aldığı kararlara saygı duymak ve  burada uygulamak durumundayız.  Pandemi süreci devam ediyor, 2020-2021 sezonunun balyama tarihi ile ilgili henüz bir  gelişme yok. Duruma göre bize ligleri oynatın derseler bizde  futbol il temsilciliğimiz ile  başlama tarihi üzerinde  çalışırız. Sonuçta pandemi  süreci nasıl devam edecek. Bunun belirsizliği var. 

TASKK’ın aldığı kararla ilgili önümüzdeki hafta içinde detaylı bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Tekrar söylüyorum TASKK’ın aldığı karar 81 ile bildirildi. Tekrar amatör spora hayırlı olsun temennisinde  bulunuyorum”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi