Türkiye Futbol Federasyonu U14 Milli takımının alt yapısını oluşturmak için 2004 doğumlu sporcuların katılımı ile Türkiye genelinde seçmeler düzenliyor. 

Bu kasmamda  Zonguldak’ta da ön seçmeler yapılmıştı. Zonguldak’ta faaliyet gösteren takımların  alt yapı oyuncularının katıldığı seçmeler sonunda Ereğli Balıspor’lu  2005 doğumlu  orta  saha oyuncusu  Buğra Çağan Canbaz  beğenilerek  İç Anadolu Bölge karmasına seçildi.

Tolunay Kafkas Sorumluluğundaki Genç Milli Takımlar tarafından yapılan ve 2005 doğumlu oyuncuları kapsayan 14 yaş altı seçmelerinin ilk etabı İstanbul'da TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde 19 Ekim 2018 Cuma günü başlayacak.

10 gün boyunca sürecek seçmelerde; Adana, Ankara (2), Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul (4), İzmir (2), Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon, Trakya, Van bölgelerinden gelecek 20 takımda toplam 400 sporcu katılacak.

Genç Milli Takımlar teknik direktörleri ile bölge antrenörlerinin takip edeceği organizasyon sonrası, en küçük yaş grubu olan U14 Milli Takımı'na ve kulüplere oyuncu havuzu oluşturulacak.

BALISPOR’UN GRURU OLDU...

Balıspor Antrenörü  Fethi Çelikkol, Milli Takım alt yapılarına oyuncu kazandırdıkları için mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

”  Gelecek vaat eden  oyuncumuz geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta yapılan seçmelerde Milli takım hocaları tarafından beğenilerek   TFF İç Anadolu karmasına seçildi. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılacak olan  Milli takım  kampına katılacak. 10 gün süre ile maçlara çıkacak. Balıspor olarak alt yapıya verdiğimiz önemin meyvelerini almaya başladık. Hedefimiz kulübümüze ve Türk futboluna oyuncu kazandırmaktır.” Dedi

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi