Türkiye Futbol Federasyonu Korona virüs dolayısı ile ertelenen  2-3 ve BAL ligi maçlarının kaldığı yerden devam etmeyeceğini açıklamıştı. TFF yönetim kurunu geçtiğimiz Salı günü yaptığı toplantı sonrası liglerin sonlandırıldığına  dair açıklama yapmıştı.  Açıklamada şu ifadelere yer vermişti. “Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği yönetimi, Riva'da, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Mehmet Baykan, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımı ile bir toplantı yapmıştır.

Toplantıda kulüpler, liglerin oynanmamasını talep ederken, nasıl tescil edileceğini TFF Yönetim Kurulu'na bırakmıştır. Kulüp temsilcileri ile karşılıklı mutabık kalındığı üzere, söz konusu talebi TFF Yönetim Kurulu değerlendirmiş olup, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynanmamasına karar vermiştir.

TFF'nin liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Kararın kulüplerimiz ve Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz.”

KİMLER ÇIKACAK,  DÜŞME OLACAKMI.?

TFF’nin yaptığı bu açıklananın ardandan   adı geçen liglerde  kimlerin üst lige yükseleceği, kimlerin düşeceği, BAL liginde ve Süper Amatör Küme’de sürecin nasıl işleyeceği konusunda  birçok soru işareti  bulunuyor.

Play-Off veya şampiyonluk iddiası olan bazı takımlar  liglerin iptal edildiğinin açıklanmasına rağmen çalışmalarına devam ediyorlar. Haksızlığa uğradıklarını iddia eden bazı ikinci ve üçüncü lig kulüpleri  TFF’ye tepki gösteriyor. Kalan 6 maçın oynanması durumunda puan cetvelinde çok şeyin değişme ihtimali olduğunu belirten Kulüpler, mağduriyetlerinin giderilmesini  istiyorlar. 

Gruplarda  düşme olacak mı, kaç takım çıkacak,  Play-Off oynanacak mı? gibi bir çok muamma  ortada dururken TFF’nin ligleri nasıl tescil edeceği ve tüm su sorulara  nasıl açıklık getireceği  merakla bekleniyor.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi