Ee kolay değil tabi ki

Zonguldak’ın gözü, kulağı ve dili olmak

Hem gazete, hem televizyon. Hem internet ve hem de sosyal medya olarak Zonguldak’ın en önde gelen bir kurumu olmanı da haliyle mutluluğunu yaşamayı da bize çok görmeyin.

YENİ ADIM VE KANAL Z FARKIYLA

AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın sunduğu ve canlı olarak yayınlanan "Günün Konusu " Programında önemli açıklamalarda bulundu.

Moderatör Simge Kırlı ve konuk Gazeteci-Yazar Derya Akbıyık’ın sorularını içtenlikle cevaplayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar kamuoyunu çok yakından ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu.

12 Şubat’ta TTK'ya işçi alım başvurularının İŞKUR aracılığıyla başlayacağını müjdeleyen Milletvekili Hamdi Uçar, herhangi bir şaibe yaşanmaması adına gereken çalışmanın yapılacağını, ayrıca Enerji ve Bakanı Fatih Dönmez'in kur’a çekimine katılacağını ve ilk Kur’ayı da bakan Dönmez’in yapacağını söyledi.

Bu açıklamalar ilk kez olarak Kanal Z’de ve Yeni Adım Gazetesi’nin (gazetemiz) internet sayfasında ardından da gazetemizde haber olarak yer aldı.

Uça canlı yayında, TTK Genel Müdürü ve GMİS’e seslenerek, “İşten kaçanlara asla pirim vermeyelim. Onlar iş barışını bozuyorlar. Sendikalılar çalışanlarına kurumuna işine sahip çıkmasını istiyoruz” şeklinde uyarıda bulundu.

İlk etapta 1000 asil ve 1000 yedek çekileceğini, daha sonra 500 asil 500 yedek çekileceğini belirten Uçar, Kur’a çekim tarihinin 2 Mart cumartesi günü olarak belirlendiğini ifade etti.

Bu önemli detayı da Zonguldak’a ilk kez duyuran yine biz olduk.

İşçi alımını kesinlikle siyasi malzeme yapmadıklarını belirten Milletvekili Uçar, “İşçi alımını eğer siyasi malzeme yapsaydık şimdiye kadar almıştık. İnsanların hepsini mutlu edemezsiniz. 1500 işçinin alınması hem ekonomiye katkı sağlaması hem de kurumun ayakta kalmasını sağlayacaktır.” dedi.

Yerel seçimle ilgili iddialı oldukların belirten Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak kamuoyuna önemli mesajları bu şekilde verdi.

Ve bu mesajları demir medya bünyesinde yer alan Kanal Z ve gazetemiz de verilmesi de bizim için ayrı bir gurur vesilesidir.

Kısacası

Bizi izlemeye ve takip etmeye devam edin

**

TES-İŞ VEFASIZLIĞI..

Tes-iş Sendikası’nın eski başkanlarından Mustafa Durmuş Çatalağzı’nda, hayatını kaybetti.

Cenazesi Çarşamba günü kılınan cenaze namazını ardından Çatalağzı’nda defnedildi

Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum.

Ancak cenazeye katılan bir ağabeyim, cenazede Tes-İş’in mevcut yönetiminden hiç kimsenin katılmadığını, bırakın katılmayı çelenk dahi göndermediklerinden dert yandı.

BİR TEK MEHMET BAŞ KATILDI

O kişi cenazeye bir tek Tes-İş’in eski yöneticisi Mehmet Baş’ın bulunduğunu ifade etti.

Mevcut Tes-İş yönetiminden cenazeye niye katılım olmadı

Buna vefasızlık denilmez mi

TES-İŞ SENDİKA’NIN ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLMİŞ GİBİ

Tes-İş demişken

Hiç dikkatinizi çekmiyor mu

Son günlerde

Son aylarda

Sor yıllarda

Tes-İş Sendikası’nın üzerine sanki ölü toprağı serpilmiş gibi

Ne bir açıklama

Ne bir ziyaret

Ne bir etkinlik

Hiçbir şey yok

Aklıma şöyle bir ihtimal geliyor

Tes-İş şube yöneticilerinin kendilerini kamuoyundan unutturmak mı istiyorlar acaba

Başka ne olabilir ki

**

DOĞRU MU ACABA!

Öyle bir şey duydum ki

Yazmadan duramadım

Cumhuriyet Halk Partisi’ni Zonguldak Belediye Başkan adayı belli oldu

Kutlaması çoktan yapıldı 

Çok sevdiğim bir ağabeyim Ankara’da CHP yöneticisinin ismi resmi olarak aday ardayı bulunmayan ama aday olacak söylentisi üst düzeyde olan bir isimle özel bir yerde bir araya gelinerek birlikte rakı içtiklerini ve kutlama yatıklarını söyledi.

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum

O yüzden isim vermiyorum

Sadece bundan sizinde bilginiz olsun isterim

**

GÜNÜN SÖZÜ:  ‘’Yalnız olmak yanlış bir kalpte olmaktan iyidir.’’ Bukowski