Türkiye Briç Federasyonu’nun faaliyet programında yer  alan Batı Karadeniz Bölge birinciliği Zonguldak’ta yapıldı. Çeşitli illerden 13 takımın katıldığı müsabakalarda dereceye giren takımlar  Eskişehir ilinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya  hak kazanacaklar.  Müsabakalara  Kastamonu’dan 3, Akçakoca’dan 1 Ereğli’den 3, Alaplı’dan 1 ve Zonguldak Merkez’den 6 olmak üzere toplam 13 takım katılıyor.

Müsabakalar sonunda dereceye giren 5 takım Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanacaklar.

   BRİÇ KAVUŞMASI OLDU

Müsabakalar hakkında bilgi veren Briç Federasyonu yönetim kurulu üyesi  İsmet Kaya,  müsabakalar sonunda  dereceye giren takımların Eskişehir ilinde  yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında   katılmaya hak kazanacağın belirterek şunları söyledi,” Temmuz ayı sonunda yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacak takımları belirlemek için ilimizde yaptığımız bölge birinciliği müsabakalarına 13 takım katılıyor. 80 takımın katılacağı Türkiye Şampiyonasına  gidecek olan 5 takım belirlenecek.Müsabakalar güzel geçti. Bir anlamda sporcuların  buluştuğu brinç kavuşması oldu diyebiliriz. Ben dereceye giren takımları tebrik ediyorum. Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak olan takımlara da şimdiden başarılar diliyorum”

EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ

Briç İl temsilcisi  Salih Koçoğlu ise  Batı Karadeniz Bölge birinciliğinin Zonguldak’ta yapılmasından mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi,”13 Takımın katıldığı Batı Karadeniz Bölge elemelerinin  ilimizde yapılması  bizi mutlu etti.  Müsabakalar sonunda   Bölgemize verilen kota doğrultusunda Türkiye şampiyonasına katılacak takımlar belli oldu.  Güzel müsabakalar oldu. Briç sporunu geliştirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi