TFF İkinci lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor,  5 maç sonra kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

15’inci  hafta mücadelesinde kendi evinde Başkent Akademispor’u konuk eden Zonguldak Kömürspor, sahadan 3-0 gibi net bir skorla  galip ayrılarak moral buldu.

Zaman zaman yağan şiddetli yağmur altında  ağır bir zeminde  oynanan müsabakayı Süleyman Soyutürk   yönetti. Karşılaşmaya iyi başlan  Zonguldak Kömürspor, 9’uncu dakikada Serhat Baştan’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Kalan bölümlerde takımların çabaları sonucu değiştirmeyince  ilk 45  dakika 1-0 Zonguldak Kömürspor’un üstünlüğü ile sonuçlandı. 

FARK SON DAKİKALARDA AÇILDI

 Maçın ikinci yarısı  büyük çekişmeye sahne oldu. Zaman zaman tansiyonun arttığı ve sinirlerin gerildiği karşılaşmada  Başkent Akademispor’dan  Bora Taşdemir, 83’üncü dakikada çift sarı karttan  kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.87’inci dakikada bir pozisyonda saha karıştı. İki takım oyuncuları birbirlerine girdi. Tartışmanın yatışmasının ardından Orta Hakem  Süleyman Soyutürk, dördüncü ve yan hakemi ile konuşarak Başkent Akademi’den Muhammed Burak ve Zonguldak Kömürspor’dan  Metin Yüksel’e direk kırmızı kart gösterdi. 

Son dakikalarda  yakaladığı fırsatları değerlendiren Kömürspor, 90’ıncı dakikada Yiğit Gökoğlan,  90+2’de  Muammer Sarıkaya’nın attığı gollerle  skoru 3-0’a getirdi. 5 dakikalık uzatma bölümünde başka gol almayınca sahadan 3-0 üstün ayrılar Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu sonuçtan sonra puanını  22’ye yükselterek 6’ıncı sıraya yerleşti.

Karşılaşma sonrası  büyük coşku yaşayan Kömürspor’lu  futbolcular sevincini taraftarları ile paylaştılar.

Başkent Akademi  12 puanla 17’inci sırada yer aldı.

HABAR: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi