‘Varsa daha iyisini yapacak olan çıksın açıklasın’
Zonguldak  Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, yaptığı açıklamada takımların  son durumu hakkında  bilgiler verdi. Zonguldak Kömürspor’a desek olunmadığını belirten Caner, sosyal medyadan eleştiri yapılanlara seslenerek, ‘ Kulübe talip olan varsa  çıksın resmen açıklasın. Gelsin görüşelim, Bu işler sosyal medyadan yazmakla olmaz” dedi
YAŞADIĞIMIZ YERDE SAHİPSİZ BIRAKILDIK
Hafta sonunda oynadıkları  maçta Manisa FK ile 2-2 berabere kalarak sezonun ikinci yarısına 1 puanla başladıklarını belirten Caner, bu maçta hakem hatalarından dolayı  galibiyeti kaçırdıklarını  ifade etti. Caner, sözlerine şöyle başladı,”  Sıkıntılı günler geçerek sezonun ikinci yarısına başladık. Buna rağmen müthiş bir mücadele sergileyen futbolcularımızı kutluyorum. Maçı TRT canlı yayınladı. Haksız yere verilen bir penaltı, rakibe gösterilmeyen bir kırmızı kart , verilmeyen bir golümüz vardı. Bir haksızlık yapıldı. Üç pandan mahrum edildik. Zonguldak kendi vilayetinde sahipsiz bırakılmıştır.Desteksiz bırakıldık. Protokol tribününde kimse oldu.Bu kadar sahipsizlik olduğu için hakemler burada  kafalarına göre  takılmıyor. Çoğu maçta hakem hatalarından dolayı planlarımız çalındı.”
 ZONGULDAKSPOR  DERT OLUYORSA SÖYLESİNLER
Futbolcuların formalarının saha ortasına bırakmaları konusuna da değinen Caner, bankadaki paraya   stat kirası olarak blok  kondurduğu için   futbolculara ödeme yapamadıklarını belirterek şöyle konuştu,” Yönetim kurulu olarak arazında acil olarak 200 bin TL pæara topladık. Bunu futbolculara dağıtacaktık. Futbolcalar pazartesi günü gelecekti. Çarşamba günü geldiler.  Zonguldak’a geç geldikleri için anında  dağıtamadık. Bu süreçte  Paranın 135 bir TL’sine stat kirası olarak bankada bloke konmuş. Tabi biz böyle bir şey bekleniyorduk. Duyunca şok olduk.Elimizde olmayan nedenle  ödeme yapamadık.  Bu sıkıntısı aşmaya çalışıyoruz. Valimiz, Millet Vekillerimiz, Gençlik Spor Genel Müdürüz ile görüştük. Sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz. Biz her zaman söylüyoruz. Zonguldakspor bu kadar yalnız bırakılmamalı. Eğer Zonguldakspor’u dert olarak görüyorlarsa  çıksınlar söylesinler.”
TÜMER METİN  KONSU 
 Zonguldaklı eski Milli futbolcu Tümer Metin’ın TRTspor’da yaptığı  yorumlara değinen Caner,  3-4 sene  önce  100 bin TL yardım aldıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam  etti” Tümer Metin ile devamlı görüşüyorduk. Kendisinden yardım talep ettiğimiz  değer verdiğimiz kıymetli bir arkadaşımızdır. Bundan 3-4 sene önce TFF’ye tesis yardımı için baş vurmuştuk.  Aynı şekilde Ertuğrul Sağlam hocamızdan da yardımcı olması için rica etmiştik. Ancak TFF kulüplere bu yardımı yaparken  işlemler biraz uzuyor. Tümer Metin’den işlemlerin hızlanması için rica ettik. Oda TFF’deki tanıdıkları   ile görüştü, yardımcı oldu. 100 bin TL yardım geldi. 3-4 sene önce o para ile kulübü tadilat yaptırdık. Olay bundan ibarettir. Biz o zaman kendisine  destek olduğu için teşekkür etmiştik. Biz 750 Bin  TL  talep  etmiştik. Eğer bu paranın tamamı gelse yeni tesis yapacaktık. Ama sadece 100 bin TL geldi. Burum ortada. Tümer Metin’in TV de konuştuğu konu bundan ibarettir. ‘ O şehri alacağım’ diye  bir kelime kullanmış. O şehir derken neyi ima etti bilmiyoruz ama eğer takım için bu kelimeyi kurmuşsa gelsin açıklasın” dedi
TALİP OLAN VARSA RESMEN AÇIKLASIN

Zonguldak Kömürspor’a talip olan varsa  çıkıp resmen   açıklasın. Bu işler klavye başında yazmakla olmaz” diyen Caner, sözlerine şöyle devam etti” Biz bu göreve geldiğimiz zaman takım amatör kümedeydi. Biz geldik  bu süre içinde 2 şampiyonluk yaşadık. Bunları kıt imkanlarla yaptık. Zonguldak Kömürspor’un bir gelir kaynağı yok. Biz kısıtlı imkanlarla buralara geldik. Zonguldakspor için eski vali ile kavga ettik. Ondan sonra otopark kulübe verildi. Birisi çıkıp ben Zonguldakspor’u almak istiyorum. Durumun iyi, paramız var’ derse gelsin konuşalım. Adaylığını resmen açıklasın. Öyle bu işler klavyeden sallamakla olmaz. Niyeti ciddi olan adam çıkar resmen açıklar. Şimdi kalkıp ta kimse ahkam kesmesin. Ortada talip yok. Biz bıraksak ne yapacaksınız. Takım  asansör gibi aşağıya iner. Buralara çıkmak çok zor. Düşmek ise çok  kolay. Geldiğimiz yerin kıymetini bilelim. Bilerek konuşalım. Öyle kimse klavye delikanlılığı yapmasın. Ayağını yere sağlam basarak öyle konuşacaksın. Tekrar ediyorum varsa talip çıksın resmen açıklasın, projelerini anlatsın. Gelsin görüşelim.”

ÜYELİK DEDİLER NE OLDU ÜYELİK
Taraftarların isteğine kulak vererek üyelik sistemini  açtıklarını, belirten Caner, sadece 6 kişinin üye olduğunu dile getirerek şunları söyledi,” Kulübü üyeliğe açın diye başımızın etini yediler.Nerde o üyelik sistemi için bağıranlar, yazdıranlar.Bahane arayanlar nerde. Açtık üyelikleri. Seçme-seçilme hakkını da bir-buçuk seneye indirdik. Nerde o üyelik sistemi isteyenler. O kadar  feryat ettiler. Sadece 6 kişi üye oldu. 4 tanesi bizim tanıdıklarımız. 2 tanesi’de Bursa ‘da yaşayan  hemşerimiz kızı ile birlikte üye oldu.  Sosyal medyadan sallayanlar önce kulübe destek  olacaklar. Üyelik dediler açtık, tık yok, SMS kampanyası dediler yaptık. Kombine ve kottuk satışı yaptık. İlgi yok.Herkes sağıra- köre yatıyor, Ama salmamaya gelince mangalda kül bırakmıyorlar.”
BU ÇOCUKLARA YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRİN
Bu sıkıntılı günleri birlik-beraberlik içinde aşacaklarına inandığını belirten Caner, Şehrin ileri gelenlerine Vali, Belediye Başkanı, Vekiller ve şehrin  ileri gelenlerine çağrıdan  bulunan Caner  söylerine şöyle devam etti,” Bu futbolcularımız sahipsizliğe dikkat çekmek için  formalarını sahaya bıraktılar. Protokol’de hiçbir yetkili yok. Her şey para değil. Bu şehrin ileri gelenleri çocuklarımıza  bir yemek verebilir. Maçlara gelip yanlarında olduklarını hissettirebilirler. Antrenmana bir baklava getirim yalnız olmadıklarını hissettirsinler. Bu çocuklar yetim değil. Bu şehir için mücadele ediyorlar. Bu takım Zonguldak’ın takımı. Bu takım sahaya çıkamazsa bu ayıp tüm Zonguldak’ın ayıbıdır. Bu vebalin altından kimse kalkamaz”

EGOLU DEĞİLİZ
Başkanlık egoları ve koltuk sevdaları olmadığını belirten Caner, ‘Daha iyi yapacak biri varsa  çıkıp resmen açıklasın’ diye konuşarak şunları söyledi;” Biz koltuk meraklısı değiliz. Egolumuz tatmin etmek için burada değiliz. Biz geldiğimiz günden beri kapı kapı dolayarak takvim satarak, kombine satarak bu kulübe destek olmaya çalışıyoruz.Koltukta oturmuyoruz. Parası olup ta birden daha iyi yapacak olan varsa tekrar söylüyorum. Çıksın resmen açıklasın. Kapalı kapılar ardından  dedikodu  yapmasınlar. “
PORSUK AĞACI KADAR DEĞERİ YOK

Zonguldak Kömürspor’ur porsuk ağacı kadar değerinin olmadığını belirten Caner, sözlerini şöyle tamamladı,” Koskoca  sahada 1 reklam var. Biz Zonguldak’ta her şeye para veriyorum. Sucusuna,  gıdacısına,  marketine, ilacına, pazarcısına, kasaba, konuklama yarine, her şeye para veriyoruz. Kimse de çıkıp bu takım bizim takımımız biz ona indirimli mal verelim demiyor. 3 gün parasını geç ödesen çıkıp cırlıyorlar. Alaplı ‘da bulunan porsuk ağacı kadar değerimiz yok. Eren Enerji’den sponsorluk konusunda destek bekliyoruz. Sayın vekillere, belediye başkanına sesleniyorum. Bu takımı görmezden gelemezsiniz. Bu takım kötü giderse insanlar üzülür. Bu takım şehri, dolayısı ile sizi temsil ediyor. Bu takıma destek olun. Yapmayacaksanız çıkın söyleyin. Herkes niyetini belli etsin”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi