Vali Bektaş ve Belediye Başkanı sokak oyunlarına eşlik etti 

Zonguldak’ta unutulan sokak oyunlarını farkındalık amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Oynar Mısın Benimle" projesi gerçekleştirildi. 

Proje kapsamında Fener Sentetik Spor Sahası'nda gerçekleştirilen Benimle Oynar Mısın etkinliğine, Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı  Ayhan Kafalı, Vali Yardımcısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Vali Yardımcısı ve Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendiği esnada protokol Barış Pınarı Harekatına Mehmetçiğe destek olmak adına asker selamı verdi.Programda çocuklar “sek sek” ve ‘saklambaç” gibi çok sayıda unutulan sokak oyunlarından oynadılar. 

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “özellikle bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Çocuklarımız bu oyunlarla birlikte iş yapabilmenin zevkini tatmaktadır. Çocuklarımız burada fark etmeden zihin pratiği yapıyorlar. Proje sorumlularına çok teşekkür ediyorum. Bugün burada çocuklarımızın gözündeki mutluluğu görmemizi sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

 Vali Erdoğan Bektaş’ta; “Bugün Zonguldak'ta çok özel bir ortamı paylaşıyoruz. Bu sene Belediyemizinde katkılarıyla bu etkinliği yapıyoruz. Çocuklarımıza bilgisayarın dışında da bir hayatın olduğunu fark ettirmeye çalışıyoruz. Bütün çocuklarımıza yol açıklığı diliyoruz.” dedi. 

Ardından Vali Bektaş ve protokol üyeleri çocuklar ile birlikte sokak oyunlarını oynadılar. Oynanan oyunlarda çocuklardan daha çok büyüklerin heyecanlı olduğu gözlendi. Vali Erdoğan Bektaş çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı. Diğer yandan  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan karşılıklı penaltı atışları yaptılar.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi