TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, hafta sonunda Devrek sahasında oynayacağı  Niğde Anadolu FFK maçı  hazırlıklarına devam ediyor. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapılan antrenmanda  futbolcuların moralli  oldukları gözlendi.

Isınma turları ile başlayan antrenman 5’e 2 top çalışması  ve yarı sahada yapılan çift kale maçta  tamamlandı.

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklama yapan   teknik patron Mustafa Dalcı, mevcut tesislerin 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’a hiç yakışmadığını, şartların düzelmesi gerektiğini belirtti.

OYNAMAMIZ GEREKER BİR LİG VAR

Gazetecilerin  sorularını da yanıtlayan Dalcı  takımın içinde bulunduğu son durum hakkında şunları söyledi” Şartlar zor ama ne olursa olsun oynamamız gereken bir lig var. Ligin ilk maçını oynadık. Kısa sürede doğru hazırlandığımızı düşünüyorum. Burada asıl pay oyuncularımızın. Ciddi anlamda özverililerdi. Hazır olmamalarına rağmen inanılmaz ciddi bir mücadele verdiler. Yürekten oynadılar. Herkes sorumluluk aldı. Sonrasında beraber düşünen, beraber hareket eden, aynı şey için mücadele eden bir takım gördük. Bu durumda bizi ilerisi için ciddi anlamda umutlandırdı. Takımın 2-3 hafta sonrasında fiziksel olarak artışını da düşünecek olursak, geleceğe biraz daha umutla bakıyoruz. 

KADRO TAM OTURMADI
Mevcut kadroda bazı değişikliklerin olabileceğini belirten Dalcı, sözlerine şöyle devam etti,”

Bazı oyuncular önümüzdeki haftalarda değişebilir. 4 tane futbolcumuzun henüz lisansı çıkmadı. İlk 11’de çok farklı değişiklik olabileceğini düşünmüyorum ama hafta içi antrenmanlardaki performansa göre ya da sahadaki eksikliklere göre değişiklikler olabilir. “

GENÇ BİR EKİP İLE KARŞILAŞACAĞIZ

Hafta sonunda oynayacakları Niğde Anadolu FK maçına değinen Dalcı, kazanmak için mücadele edeceklerini belirterek şunları söyledi;

“ Niğde Anadolu FK’nın takım anlayışı farklı. Daha çok genç ama içinde 5-6 tane yıllardır bu ligde oynayan oyunculara sahip. Doğru asansör oyuncularla birlikte genç, dinamik ve yeterli bir takım yapmışlar. Çok başarılı ve çok tempolular. Yardımcı hocalarımızdan biri hafta içi analizini yapıp, olumlu ya da olumsuz uyarılarını yapacak. Zor bir maç bizi bekliyor.” 

TESİSLER YETERLİ DEĞİL

Zonguldak Kömürspor’un bir tesisinin olmayışına  şaşırdığını belirten Dalcı, sözlerine şöyle devam etti”

Ekonomik olarak bir kulübün sıkıntısı olabilir. Ben bu durumu anlayabilirim. Üstesinden gelinebilir. Bu durumların üstesinden gelebilecek bir kapasiteye sahibiz. Ama futbol takımının olmazsa olmazları nedir? Yatacağın, çalışacağın yer ve yemek yiyebilmek. Bunlar olmazsa madalyon değişebiliyor. Dolayısıyla bunların olumlu şekilde düzelmesini istiyoruz. Antrenman yapacağımız saha yok. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda antrenman yapıyoruz ama ihaleye verilmiş. Bir süre sonra burası da olmayacak. Soyunma odası, yatacağımız yer, çalışacağımız alan şu an için yeterli değil. 2. Lig’de mücadele eden bir takım için hiç doğal değil. Para almayı bekleyebiliriz ama bunlar beklenecek şeyler değil. Futbolcuların antrenman sonrasında kalorilerini alıp dinlenmeleri lazım. Sabah dinlenmiş olarak kalkmaları lazım, sağlıklı bir kahvaltı yapmaları lazım. Bu konularda sıkıntı yaşarız. Mülk-i amirler bize bu konularda yardımcı olurlarsa çok seviniriz. En kısa sürede bu konuları aşarsak maddi konuları da bir şekilde aşabiliriz. Tek isteğimiz sağlık bir ortam. Sağlıklı ortam olmazsa ciddi sorunlar yaşarız.”

HABER: ERCAN AYGÜN


Editör: Haber Merkezi