TFF İkinci Lig’de mücadele edecek olan Zonguldak Kömürspor, yeni sezona yeni umutlarla giriyor. Zonguldakspor eski başkanlarından Salih Demir’in öncülüğünde başlatılan yeni oluşum, takımın geleceği açısından memnunlukla karşılandı. 
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, birlikteliği sağlamak için önemli görev üstlenerek peş peşe görüşmeler yapıyor. Gelişmeler hakkında Vali Mustafa Tutulmaz’a bilgiler aktarıyor.
‘Zirveye yolculuk’ sloganı ile başlatılan çalışmalar neticesinde somut adamlar atılmaya başlandı. Öncelikle kongre kararı alındı. Kırmızı-Lacivertli ekip 23 Haziran 2021 Çarşamba günü kongre yaparak değişim için ilk ateşi yakacak
Kulüp Başkanlığına büyük bir olasılıkla Alaattin Kurnaz seçilecek. Yönetimde her kesimin belirleyeceği ve takıma katkı sağlayacak sivil toplum örgütleri , iş insanları, TSO’lar, OSB ve gibi kuruluşlardan isimler de alınacak.
TON BAŞINA 1.5 TL KESİLECEK

 Özel maden ocakları sattıkları kömürden ton başına 75 kuruş Zonguldak Kömürspor’a aktaracak. Kömürü alan firmalarda aynı şekilde ton başına 75 kuruş pay aktaracak. Böylelikle özel kömür işletmelerinden ton başına toplamda 1.5 TL gelir sağlanacak. Mali sürdürülebilirlik, katılımcılık ve şeffaflık ilkeleri hayata geçirilecek. Başlıca gelir kapıları arasında Maden ve enerji sektöründen gelecek katkıların yanı sıra sponsor gelirleri, yönetim katkıları federasyonu gelirleri gibi yeni akışlar sağlanacak. Anonim Şirketi tavsiye edilecek. Üyelik sistemi hayata geçirilecek. Tesisleşmeye önem verilecek. Yeni yönetimin hayata geçirmek istediği projelerin bazıları bu şekilde ifade ediliyor. Eğer bu proje hayata geçerse daha üst ligler hedeflenecek. Tüm bu gelişmeler kongre sonrasında netleşecek.

Zirveye yolculuk’ sloganı ile başlatılan çalışmalar neticesinde somut adamlar atılmaya başlandı. Öncelikle kongre kararı alındı. Kırmızı-Lacivertli ekip 23 Haziran 2021 Çarşamba günü kongre yaparak değişim için ilk ateşi yakacak.
HABER: ERCAN AYGÜNl

Editör: Haber Merkezi