29. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali büyük ilgi gördü…

Devrek yıkıldı!

Zonguldak’ın Devrek ilçesi’nde 29. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali düzenlendi.

29.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Kortejde Devrekli Dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil maskeleri takan Devreklilier oldukça büyük ilgi topladılar.

Karşıyaka Mahallesi’nden başlayan kortejde dünyaca ünlü ‘Asaletin Simgesi’ olan Devrek Bastonu ve Arsenal’de forma giyen Mesut Özil ön plana çıkartıldı.

Korteje Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Devrek Kaymakam vekili Mehmet Soylu, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 

29.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivalinin 2.gününde Belediye Kültür Evinin bahçesinde Nida Demirci ve Halit Kaya Resim Sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Soylu ile Belediye Başkanı Mustafa Semerci tarafından Ressamlar Nida Demirci ile Halit Kaya'ya festivale katkılarından dolayı teşekkür plaket verildi.

Ressam,Halit Kaya ve Nida Demirci’nin hazırlamış olduğu resimler,Belediye Kültür evinde sergilendi.

Nida Demirci ve Halit Kaya’nın yapmış oldukları birbirinden güzel resimler katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Festivalin 2. gününde sahne alan Zonguldak’ın güçlü sesi Cengizhan Soysal, Devreklileri çoşturdu.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen konserde Soysal birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Büyük beğeni toplayan konserin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kazkondu tarafından Cengizhan Sosyal'a Devrek Bastonu ile teşekkür plaketi takdim edildi.

29.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında Zonguldak Halay Halk Oyunları Ekibi ile Devrekli Milli Sporcuların Uzak Doğu Sporları Gösterileri büyük beğeni topladı.

Zonguldak Halay halk oyunları ve Devrekli milli sporcular ekibi adına Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kazkondu ve Belediye Kültür Müdürü Recep Civelek tarafından plaket takdim edildi.

41 ÇOCUK SÜNNET OLDU

Devrek Belediyesi tarafından düzenlenen 29.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında 41 çocuk sünnet oldu. 
Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Toplu Sünnet Şöleninin ardından geleceğimizin teminatı şirin çocuklarımızla ve aileleriyle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Milli Egemenlik Parkında gerçekleştirilen sünnet şöleni büyük ilgi gördü,aileler ve çocuklar büyük sevinç yaşadı.

29.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında 2.gününde, Ekol Pastanesi katkılarıyla Devrek Belediyesi Kültür evi bahçesinde yöresel ev yemekleri yarışması düzenlendi.

Cevizli baklava ve kömeç yarışmasına 12 bayan yarışmacı katıldı.

Cevizli Baklava Yarışmasında

Dereceye giren İlk 3 isim şu şekilde oluştu. 

1. Bahriye Keklik Puan.87.2

2. Fatime Taslak 76.8

3. Satı Ulupınar 74.2 puan alarak üçüncü seçildi.

Yöresel ev yemekleri yarışmasında dereceye giren bayan yarışmacılara ödüllerini Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci verdi. Semerci yarışmacılara teşekkür belgesi ve oklava hediye ederek katkı sağlayan ve emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Katılımcalara da baklava ve kömeç ikram edildi.

AYHAN ALAZ, HÜSEYİN TERZİOĞLU VE REMZİ BUDAK BÜYÜLEDİ

Devrekliler Türk halk müziği ve türkülerle doyasıya eğlendiler.

29.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında festivalin 2 .gününde, Devrekin gururu güçlü seslerinden ,Hüseyin Terzioğlu,Ayhan Alaz ile Remzi Budak’ın verdiği konser Devreklileri doyasıya eğlendirdi. 

Festival Alanı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen konserde birbirinden güzel eserlerİ seslendiren Hüseyin Terzioğlu,Ayhan Alaz ile Remzi Budak büyük alkış aldılar.

Konserin ardından Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve Başkan vekili Osman Erenoğlu, festivale katkılarından dolayı üç değerli sese teşekkür ederek plaket takdim etti.

UĞUR IŞILAK KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

29.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali etkinlikleri 2.gününde ülkenin güçlü sesi Sanatçı Uğur Işılak sahne aldı.

Festival Alanı Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan konserde Uğur Işılak birbirinden güzel eserleri seslendirdi.Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konsere 7'den 70'e her yaştan vatandaşlar ilgi gösterdi. Konserde Işılak büyük alkış topladı.

Devrek Belediye Başkanımız Mustafa Semerci festivale katkılarından dolayı ünlü sanatçı Uğur Işılak'a teşekkür ederek dünyaca ünlü Devrek Bastonu, plaket ve çiçek takdim ederek kendilerine çok teşekkür etti. Konser muhteşem havai fişek gösterileriyle son buldu. Mutlu Ulusoy ve Mülayim sunumlarıyla festivale ayrı bir renk kattı.

29.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali 3. gününde ünlü sanatçı Öykü Gürman’ın vereceği konser ile son bulacak.

Editör: Haber Merkezi