Şimdi süper ligdeler

Üç  sezon önce 2. ligde Zonguldak Kömürspor ile birlikte aynı grupta   mücadele eden Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, süper lige çıkmanın  mutluluğunu yaşıyor.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 2015-2016 sezonunda Üçüncü ligde  Zonguldak Kömürspor ile aynı grupta  yer aldı. Erzurum’da oynanan ilk maç karşılıklı gollerle 1-1 berabere bitmişti.

Karaelmas Kemal Köksal stadyumunda oynanan ikinci maçı ise Zonguldak Kömürspor, Burak Et ve Kaan Yıldırım’ın golleri ile 2-1 kazanmıştı.

O sezon Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor 74 puanla  şampiyon olarak ikinci lige yükselmişti. Zonguldak Kömürspor ile 60 puanla 4’üncü sırada yer almış ve Play-Off’tan çıkmıştı.

 İki takım 2016-2017 sezonunda bu kez ikinci ligde  aynı grupta yer aldılar.

Erzurum’da  09 Eylül 2016 yılında  oynanan ilk maçı Erzurumspor 4-1 kazanmıştı.

19 Mart 2017’de Devrek İlçe Stadyumunda oynanan maç büyük çekişmeye  sahne olmuştu.

Müsabakanın başlarında  1-0 geriye düşen  Zonguldak Kömürspor,rakibini Okan Duran, Onur Eriş ve Okan Eken’in  golleri ile 3-1 gibi net bir skorla   mağlup etmişti.

4 MAÇIN 2’SİNİ KAZANMIŞTIK

Son 5 yıla bakıldığı zaman 

Zonguldak Kömürspor rakibi karşısında oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 yenilgi, 1 beraberlik almıştı. 2016-2017 sezonu sonunda  Erzurumspor Play-Off maçları oynamış ve TFF 1. Lige yükselmişti. 

 ŞİMDİ SÜPER LİGDELER

TFF 1. Lig'de hafta   oynanan 34. hafta karşılaşmasında  kendi sahasında  Ümraniyespor’u 4-1  mağlup eden  Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 62 puanla sezonu ikinci sırada tamamladı ve lider Hatayspor ile birlikte direk Süper Lig'e yükseldi.

3-4 sezon önce  üçüncü ve ikinci ligde Zonguldakspor ile  aynı  grupta olan Ezurumspor, şimdi süper lige çıkmanın coşkusunu yaşıyor.

HABER: ERCAN AYGÜN


Editör: Haber Merkezi