Deplasmanlı Bölgesel Lig 6’ıncı  grupta mücadele eden Kdz.Ereğli Belediyespor’un transferin son gününde Devrek Belediyespor’dan renklerine kattığı bir oyuncu, iki  kulüp arasında  sıkıntıya neden oldu.

Devrek Belediyespor’un sezon öncesinde  Gönen Belediyespor’un transfer ettiği  Mehmet Onur Sayın, kırmızı-beyazlı forma ile ilk 3 maç çıktı.

Geçen  Pazar günü  oynanan  Ereğli-Devrek maçı  sonrası Ereğli Belediyespor’dan transfer teklifi alarak Eflatun- Beyazlı ekiple anlaştı. 

Ereğli Belediyespor,Mehmet Onur Sayın’ın  lisansını transferin son gününde çıkardı . Bu transfer iki kulüp arasında gerginliğe yol açtı. Devrek Belediyespor yönetimi, Ereğli yönetiminin kendilerine sormadan bu transferi gerçekleştirdiği ve etik dışı davrandığını  belirtti. Devrek Belediyespor yönetim kurulu üyesi  Zafer Karadeli bu davranışın sportmenliğe sığmadığını belirterek şunları söyledi,” Sezon başı  transfer ettiğimiz Mehmet Onur Sayın, takımızla  3 maça çıktı. Kendisi yönetim kurulumuza ve teknik ekibimize  ailevi sebeplerden dolayı ayrılmak isteğini, kafasını veremediğini ve faydalı olamayacağını belirterek memleketine dönmek  istediğini söyledi. Daha sonra ailesi de yönetim kurulu arkadaşlarımız aramış. Sorunlar olduğunu ve  Mehmet’in memleketine dönmesi gerektiğini anlatmışlar. Ailevi sorunlar ileri sürdüğü için yönetim kurulu üyelerimiz  anlayış göstermiş. Bizden aldığı ücreti iade etmişler. Biz onu Memleketine dönecek sanıyorduk. Daha sonra öğrendik ki  aynı ilin bir başka takımı olan Ereğli Belediyespor ile anlaşmış. Bu  davranış hiç etik olmadı. Kdz.Ereğli Belediyespor’un böyle bir düşüncesi varsa ilk önce gelip bizim yönetim kurulu ile görüşmesi  gerekirdi. En azından  ara transferi bekleyebilirdiler. Ama onlar etik davranmadılar. Direk oyuncu ile görüşüp aklını çeldiler. Futbolda yöneticiler , oyuncular gelip geçicidir. Ama iki kulüp arasında  dostluk bakidir. Bu transfer hiçte etik olmadı. Ereğli Belediyespor gibi bir kulübe bu davranış yakışmadı” diyerek tepki gösterdi.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi