Zonguldak  Süper Amatör Küme’de mücadele eden Kepez Çaylıoğluspor’un genel kaptanı  Fikri Kayacan sezonun ikinci yarısı ile ilgili beklentilerini dile getirdi. Kayacan, yaptığı açıklamada  geçen hafta  oynanan U19 maçında kırmızı kart gören futbolcusuna haksız  ve 6 maç gibi çok ağır ceza verildiğini  belirterek  İl Disiplin kurulunu  etki altında kalmadan daha adil davranmaya davet etti.

Kayacan şunları söyledi;” Hafta sonunda U19 liginde  Zonguldak Ereli ile oynadığımız maçta  hem bizden, hem de rakipten oyuncu atıldı. Ortamı geren ve  bizim oyuncumuzu  iterek  tahrik eden rakip oyuncuydu. Hakem iki oyuncuda attı. Tartışma 30 saniye bile sürmemişti. Disiplin kurulu bizim oyuncumuza 6 maç ceza verirken, rakibe 2 maç verdi. Oysa  ortamı geren ve tahrik eden  rakip oyuncuydu. Disiplin  kurulu kara verirken  adil davranmalıydı.

Ceza kurulu  kişilere veya takımlara göre mi ceza veriyor. Yada etki altında mı kalıyor.  Birde baktığımız zaman hakemler ve gözlemciler tek bir ağızdan çıkmış gibi  birebir aynı rapor yazıyor. Ben   hem rapor yazınlara, hem de ceza verenlere adaletli  olmaları adaletli olmaya davet ediyorum. Olay çıkartan,  hak eden en ağır cezayı alsın. Ama    birbirlerini iten futbolcunun birine  2 maç birine 6 maç veriyorsun. Bu adam  hakeme mi saldırdı, rakibin boğazını mı sıktı veya birini yaraladı mı ? Birine  Şiddet mi uyguladı. Hakemi   darp eden oyuncuya dahi bu kadar ceza verilmiyor. 18 yaşındaki genç bir oyuncuya hak etmediği bir şekilde  6 maç ceza verilir mi.? Disiplin kurulunun  ceza verirken  daha  titiz, ayrım yapmadan,  adalet dağıtmasını bekliyoruz. Etkide kalmasınlar. Çifte standart  uygulamasınlar. Ben Disiplin Kurulu’na adalet dağıtmaya davet ediyorum. Eğer dağıtamıyorlarsa istifa etsinler. “ dedi

Editör: Haber Merkezi