Zonguldak’ta amatör futbol liglerinde yaşanan sıkıntıları  dile getirmek  ve çözüm yolları  üretmek için bir toplantı  gerçekleştirildi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda yapılan toplantıya  ASKF Başkanı Kemal Demir, Futbol İl  Temsilcisi Metin Malkoç,  TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, İl Hakem Kurulu Hakem atama sorumlusu Erol Demir, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı  Ümit Kaya,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü  Ayhan Taşkın, Tertip komitesi üyeleri ve bazı kulüplerin temsilcileri  katıldı.

Toplantıda  müsabakalarda yaşanan hakem  hataları ve İl Disiplin Kurulu’nun verdiği cezalarda  tutarsızlık olduğu   dile getirildi.

Bir açıklama yapan  ASKF Başkanı Kemal Demir, toplantıya il disiplin kurulundan bir kişi  davet etmelerine rağmen katılım olmadığı ifade ederek Disiplin Kurulu’nu istifaya davet etti. Demir, yaptığı açıklamada şunları söyledi;” Sezon başı  almış olduğumuz karar sonrasında  kulüplerimizle birlikte  istişare yapmak için toplantı gerçekleştirdik. Amatör liglerde geride kalan haftaların değerlendirdik.  Tabam birlikleri başkanlarımız ve kulüp temsilcilerimizle birlikte  istişare yaptık. Toplantı sonrası bazı radikal kararlar aldık. Bu karaları önümüzdeki günlerde açıklayacağız.  Tüm taban birliklerini davet etmiştik. Bir tek disiplin kurulu temsilcisi gelmedi. Bu toplantının asıl amacı il disiplin kuruludur. Çünkü  aldıkları kararlar  tepki çekiyor. Kulüp temsilcilerini muhatap alıp toplantıya katılmadıkları için İl Disiplin Kurulu’nu  kınıyorum.

 İnşallah biz 7 tane baban birlikleri ile birlikte  müsabakaları en iyi şekilde oynatmak için elimizden geleni yapacağız”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi