Deplasmanlı Bölgesel Lig ve Süper Amatör Kümede mücadele eden kulüpler, liglerin tescili ile ilgili kararın açıklanmasını bekliyor.

Korana Virüs dolayısı  ile 19 Mart’ta ertelenen Bölgesel Amatör Lig ve Süper amatör kümede kalan maçların oynanmayacağı açıklanmıştı.

 Türkiye Futbol Federasyonu BAL liginde  grup birincilerinin üçüncü lige yükseldiğini açıklamıştı. 

DÜŞME ÇIKMA BELLİ DEĞİL

BAL liginde  düşme olup olmadığı, Süper Amatör Küme’den BAL ligine yükselmenin nasıl olacağı konusunda ise bir açıklama yapılmamıştı.

 Süper Amatör Küme’de lider durumda bulunan Kilimli Belediyespor cephesi, BAL ligine  yükselme statünün nasıl olacağını, birincilerin direk BAL ligine alınmasını veya baraj maçı oynanıp olunamayacağını merakla bekliyor.

BAL Liginde   puan cetvelinde Devrek Belediyespor’un altında bulunan ve baraj maçı  oynama ihtimali olan  Kdz.Ereğli Belediyespor’da  statüyü bekliyor, Kdz.Ereğli Belediyespor yönetim BAL liginden bu sezon için düşme  olmamasını ve baraj maçı oynanmamasını istiyor.

BAL ve Süper Amatör  Küme takımları, belirsizliğin ortadan kaldırılması için 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konularda bir açıklama yaparak kulüpleri bilgilendirmesi  gerektiğini ifade ediyorlar.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu’nun tüm bu  soru işaretlerini açığa kavuşturmak için  çalışma yaptığını ve bu hafta içinde bir açıklama yapması bekleniyor.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi