Proje’nin hayata geçmesi için şehrin ileri gelenlerinin araya girerek destek olması bekleniyor

TFF İkinci Lig’de mücadele eden Zonguldak Kömürspor, yeni sezon öncesinde içinde bulunduğu maddi krizi aşmak için  yoğun çaba harcıyor.

Kulüp Başkanı Süleyman Caner, çare ararken, gözler Çatalağzı Bölgesinden  faaliyet gösteren Enerji  firmalarıdan gelecek olumlu bir habere  çevrildi.

Zonguldak Kömürspor’a BAL ve Üçüncü ligde iken büyük destek veren Eren Enerji’nin isim sponsoru  olması için şehrin ileri gelenlerinin araya girmesi ve destek olmaları isteniyor.

FİKİR EREN’DEN GELMİŞ

 Sponsorluk  fikri yaklaşık 2 ay önce  gündeme geldi. Eren Enerji yetkililerinin Kulüp Başkanı Süleyman Caner ile yaptıkları görüşmelerde yeni sezon için isim sponsorluğu  olunması fikridir ortaya atıldığı öğrenildi. ’ Eren Enerji Zonguldak Kömürspor’ ismi ile yeni sezonda  lige devam edilmesi  fikrine ilk başta her iki taraf ta olumu baktı.

 Daha sonraki yaşanan süreçte Eren Enerji  yetkililerinin ekonomik  nedenlerden  dolayı bu fikri askıya aldıkları öğrenildi.

ŞEHRİN İLERİ GELENLERİ TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

 Zonguldak Kömürspor’un tek kurtuluş reçetesi olarak görünen isim sponsorluğu projesinin  hayata geçmesi için şehrin eleri gelenlerinin araya girmesi ve  desek olmaları bekleniyor. 5 tane Zonguldak  Millet Vekili başta olmak üzere, Vali Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın taşın altına ellerini koymalarının şart olduğu belirtiliyor. Şehrin ileri gelenlerinin sponsorluk konusunun tekrar  gündeme gelmesi ve hayata geçmesi için   devreye girmeleri ve Eren Enerji yetkilileri ile  görüşmeler  yapmaları istemiyor.

VERGİDEN DÜŞECEKLER

 Türkiye’de bir çok kulüp sponsor  veya 

Belediye desteği ile şehirlerini  temsil ediyorlar. 

Evkur Yeni Malatyaspor, Yılport Samsunspor, Bandırma Baltokspor,Utaş Uşakspor, Anagolt 24 Erzincanspor, Afjet Afyonspor, Aytemiz Alanya,İstikbal Mobilya Kayserispor, Atiker Konyaspor, Çayruk Rizespor gibi aklımıza ilk gelen takımlar sponsor veya Belediye desteği ile  ayakta duruyorlar.

Firmalar yaptıkları maddi desteği,  ödemeleri gereken vergiden düşüyorlar. Vergiden düştükleri için sponsorluk anlaşması firmalara pek maddi  yük getirmiyor.

Şehrimizin ileri gelenleri araya girsin, sponsorluk işi bağlansın,  Zonguldak Kömürspor   lige iddialı bir şekilde girsin. 

Aksi taktirde  Zonguldak Kömürspor’u sıkıntılı gönler bekliyor.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi