TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor,2020-2021 sezonunu 36 puanla 12. sırada tamamladı. Kırmızı-Lacivertli ekibin Kulüp Başkanı Süleyman Caner, geride kalan sezonu değerlendirdi.
Maddi anlamda çok sıkıntılı bir sezon geçirdiklerini  belirten Caner,  tüm sıkıntılara rağmen kümede kalmayı başardıklarını ifade etti.
Caner,Takımın bayrağını ve armasını yere düşürmeyen  Teknik Patron Barış Şeref ve futbolcuları kutladı. Caner şunları söyledi ” Bu sezon sağlık sorunu çok yaşadığım için ve bazı özel sebeplerden dolayı uzak kaldım. Ama sürekli  takip ettim  İstişare içinde oldum. Gerekli takibi yaptık. İhtiyaç duyulduğu an gerekeni yapmaya çalıştık.  Gerekli  görüşmeleri ve müdahaleleri yaparak destek olduk.  Gerek bürokrasi anlamında gerekse  maddi destek konusunda elimizden geldiğince destek olduk. Ama bu sezon ekonomik olarak  çok daha zor olacağını sezon başında söyledik ve biliyorduk.  Ekonomik  anlamda çok sıkıntılı bir süreç geçireceğimizi tahmin ediyorduk. Buna rağmen sezona girdik. Hakan Hürfikir arkadaşımız büyük çaba sarf etti. Ekonomik anlamda  sıkıntıları  çözmek ve takım kurma adına büyük gayret gösterdi. Çok sıkıntı geçirdik. Zor zahmet sezonu tamamladık. Belki de profesyonel ligdeki en zor sezonumuzu yaşadık. Buna rağmen teknik ekip ve futbolcular  özveri ve yürekleri ile mücadele ettiler. Teknik ekip ve futbolcularımızı kutluyorum. Bu zor şartlara rağmen  Zonguldak Kömürspor’u bulunduklarız ligden aşağıya düşürmediler. Belki onlara beklentileri doğrultusunda imkan veremedik ama  onlar bunu hiçbir zaman sorun etmediler. Bu konuda mahcubuz ama onlar maddi eksiklere rağmen ellerinden geleni yaptılar. Biz  bulunduğumuz yere büyük zahmetlerle geldik. Küçük bütçelerle burulara geldik. Buradan  aşağıya düşürsek tekrar toparlamak çok zor olur. Bazıları ligde kalmak başarımı diye eleştiriyor ama bu imkanlarda kalmak çok büyük başarı. Büyük paralar harcayan takımlar  küme düştü. Örnekleri var. Ben  buralarda  kalmamızı sağlayan ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.
 VALİMİZ SPOR KONUSUNDA ÇOK BİLGİLİ. DOKTOR PARAMIZ YOKTU

Teknik Patron Barış Şeref’in Afyon maçı sonu  yaptığı duygusal açıklamanın yanlış anlaşıldığını veya başka yerlere yanlış aksettirildiğini söyleyen Caner,
Zonguldak Valisi  Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Selim Alan’ın her zaman destek olduklarını ifade etti.
Birlik-beraberlik içinde  daha iyi yerlere gelmek için kenetlenmenin çok önemli olduğunun altını çizen Caner,  söyle konuştu” Sayın Valimiz her zaman bizimle birlikte oldu. Spor konusunda çok bilgili ve etkili bir insan. Daha sezon başlamadan bizi yönlendirmeye çalıştı. ‘Elimizi çabuk tutalım sezon başlayacak. Söyle yapalım, böyle yapalım dile bize yardımcı olmaya çalıştı’ Sezon boyunca da  sürekli destek olmaya çalıştı. Antrenmana gitti. Futbolculara  baklama ikram etti. Moral verdi. Kendisine bir kez daha  teşekkür ediyorum.Yeni sezonda da aynı ilgi ve alakayı göstereceğine inanıyoruz.
Amatör kümeden BAL ligi ve üçüncü lige yükseldiğimiz yıllarda futbolcuların tedavileri için maçlarda bulunduracak doktora verecek paramız yoktu. Belediye Başkanımız Doktor Ömer Selim Alan   o zamandan bu yana bizimle birlikte olan bir insan. Sıkıntıları bilen bir isim. Hiçbir ücret talep etmeden kulübün doktorluğunu yaptı. Maçlara gelemediği zamanlar  başka doktor arkadaşları yönlendirdi. Bizi  mağdur etmedi. Futbolcularımızın tedavilerini en iyi şekilde  yaptırmaya çalıştı. Kendisi şu anda bu ilin belediye başkanı. Yine destek olmaya devam ediyor.  Ben önümüzdeki süreçte de destek olacağına inanıyorum.  Biz kismeye vefasızlık edemeyiz. Kim bu kulübe 1 kuruş maddi, manevi yardım ettiyse  hepsinden Allah razı olsun. Selim Başkan bizimle birlikte iki şampiyonluk sevinci yaşadı. Buralara birlikte geldik. Zonguldak Kömürspor’u bu kadar seven bir adamın bizden ayrı kaldığı düşünülemez. Belediye’nin imkanlarına göre yeni bizimle olacaktır. Onun için kimse bu birlik beraberliği bozmaya çalışmasın. Özellikle sosyal medyalarda  bilgisizce yorumlar yapılmasın Sevdamız ayrı. Kalbimiz bir.Birlik beraberlik içinde kenetlenerek daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum.” 
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi