TFF  İkinci Lig’de mücadele edecek olan Zonguldak Kömürspor’da maddi kaynak arayışları sürüyor. Kulüp Başkanı Süleyman Caner, bu konuda  girişimlerini sürdürürken  Çatalağzı beldesinde  faaliyet gösteren Eren Enerji’den cevap bekliyor.
Başkan Caner,  Eren Enerji’nin  sponsorluk konusunda bir an önce  karar  vermesini ve  takıma destek olmasını istedi.
SPORSORLUK  TEKLİFİ VARDI

 Ener Enerji’nin geçmişte olduğu gibi şimdi de duyarsız kalmayacağına inandığını belirten  Caner,  yaptığı açıklamada şunları söyledi;” Göreve geldiğiz günden bu yana bizi yalnız bırakmayan Ahmet ve Emir Eren’e teşekkür ediyorum. Kendileri ile daha önce görüşmüştük. Sponsorluk  işine olumlu  bakıyorlardı. Ama Ülkedeki Ekonomik  sıkıntılardan dolayı bir sorun doğdu. Ama benim bu konudaki ümiden devam ediyor. Eren Enerji sahibi Emir Eren’in kulübümüze sponsor teklifi vardı. Günlük gelişen ekonomik koşullar nedeniyle bu teklifi ötememek zorunda kaldılar. Eren Enerji’nin sağlayacağı destek çok önemli. Bu destek olmayınca güçlü bir Zonguldak Kömürspor kurma yolunda bir ayağımız topal kaldı. Eren Enerji bizim için çok önemli. Daha önce destekleri oldu. Kulübün bir ivme yakalaması, bir üst lige çıkması için Eren Enerji’nin sağlayacağı destek önemli bir hal kazandı. İsim hakkı ve reklam sponsorluğu diğer illerde çok güzel uygulanıyor. İkinci lige yeni çıkan Çorumspor  bir firma ile sponsorluk anlaşması imzalandı. Bunları basından  takip ediyoruz. Süper Lig, 1. Lig ve hattı 2. Ligde birçok kulüp sponsorluk yasasını çok iyi değerlendiriyor. Başarılı da oluyorlar. Bizim de bu sponsorluğa ihtiyacımız var. Bütün Anadolu kulüpleri gibi biz de ekonomik sıkıntı içindeyiz. Kriz had safhaya çıkmış durumda. İyi bir takım kurmalıyız. Ligde kalmanın yanın sıra hedefe oynamalıyız. Zonguldak şehri bunu hak ediyor. Zonguldak Kömürspor’un bir hedefi olmak zorunda. Bunun için de güçlü bir yönetim ve iyi bir bütçeye sahip olmalıyız” 

DUYARSIZ KALMAYACAKTIR
Zonguldak’ta tüm  sosyal projelere desek veren  Eren Enerji’nin  bu çağrımıza duyarsız kalamayacağını belirten Caner, sözlerine şöyle devam etti,” Buradan Emir beye çağrımdır. Zonguldak Kömürspor kurtulacaksa, bu sizin sayenizde olacaktır. Eren Enerji sadece Zonguldak Kömürspor için değil, Zonguldak’ın gelişimi için önemli bir kuruluş. Şehrin sosyal anlamda gelişmesi için ellerinden geleni fazlasıyla yapan Eren Enerji’nin Zonguldak Kömürspor’a sponsor olmasını temenni ediyorum. Bu kentin çocukları sevinsin. 7’den 77’ye herkes bu takımla seviniyor, bu takımla üzülüyor. İnşallah bizim bu çağrımıza geri dönerler. Şuan aşamada Emir beyden tek temennim bu. Çünkü önümüzde fazla zaman yok. Rakip kulüpler transfere başladı. Biz daha kongremizi yapamadık”
 ERDEMİR’E ÇAĞRIMIZDIR
Şehrimizde faaliyet gösteren bir diğer büyük sanayi kuruluşu oyan Erdemir duyarsız kalamayacağını belirten Süleyman Caner,” Karabük’te Kardemir  nasıl Karabükspor’a destek olurya Zonguldak’ta da Erdemir işin içinde olmalıdır. Uzak durmamalıdır diye konuşarak sözlerini şöyle sürdürdü; “Ekonomik sıkıntılardan fazla etkilenmeyen, büyük bütçelerle hayatını sürdüren Erdemir’in Zonguldak Kömürspor’a pek fazla desteğini göremedik. 6 dönemlik başkanlık sürecinde sadece 100 bin  lira  gibi yardım aldık. Sosyal sorumluluk olarak kulübe destekleri fazla yok. Erdemir’den de destek bekliyoruz. Zonguldak Kömürspor sadece merkezin takımı değil. Alaplı’nın, Ereğli’nin, Gümeli’nin de takımı. Bu takımı başarısı ilçe ve beldeleriyle tüm Zonguldak’ın  başarısıdır. Erdemir’in spor kulübüne destek konusunda mevzuatları nedir bilmiyorum ama destek çıkmasını bekliyoruz. Sponsor olarak veya reklam vererek destek olabilir. Yerli sanayi kuruluşları, işadamları, müteahhitler de en azından reklam verebilir. Geçen sezon statta sadece 4 reklam panosu vardı. İlerleyeceğimiz yerde geriliyoruz. Bu sayı geçmiş dönemlerde 30-40’ı bulmuştu. Kendimizi sorgulamalıyız. Bu takım üst lige çıkarsa, bundan tüm herkes faydalanacaktır” 
SIKINTI BÜYÜK
 yeni sezon öncesinde transfer diğer çalışmalara başlamak için maddi kaynak aradıklarını, sıkıntının şu an için büyük olduğunu belirten Süleyman Caner, sözlerini şölye tamamladı,”
Kulübün içinde bulunduğu sıkıntı gerçekten çok büyük. Güçlü bir yönetim oluşturmamız gerekiyor. Bu yönetimin içinde Eren Enerji de olmalı. Zonguldak Kömürspor için elimizdeki imkanları çok iyi değerlendirmeliyiz. Önümüzde çok bir süre yok. Zonguldak Kömürspor bu şehrin ortak paydasıdır. Güçlü yönetim konusunu çözüme kavuşturabilirsek, bu sıkıntıyı aşarız. Yönetim oluşturmak için liste yapmayacağız. Yoksa bir liste hazırlar, kongremizi yapardık. Futbolculara geçen sezondan kalan borç var. Bu borçları kapatmamız gerekiyor. Transfer yasağı gelebilir. Büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Şuan için acil eylem planımız Eren Enerji’dir. Eren Enerji, Zonguldak Kömürspor’un kurtuluşudur.”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi