TFF  İkinci Lig Beyaz Grupta  mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un Kulüp Başkanı Süleyman Caner, korona virüs illetinin  futbol takımlarını  ekonomik yönden  olumsuz etkilediği ifade etti.

Korona Virüs dolayısı ile  kapanan iş yerlerinin yeni yeni açılmaya başladığını, iş adamlarının ekonomik sıkıntı yaşadıklarını belirten Caner, bu durumda kimseden destek isteyemediklerini ve sponsor bulmakta zorluk çektiklerini ifade etti.

TFF’nin Süper Lig ve Birinci lig takımlarına olduğu gibi 2 ve 3’üncü lig takımlarına da maddi destek  yapmasını gerektiğini ifade eden  Caner,  şunları söyledi,” Virüs  hayatı  her yönü ile olumsuz etkiledi. Ekonomik sıkıntı her anlamda baş gösteriyor. Piyasada sıkıntı  varken  gidip   esnaftan veya iş adamlarından yardım talip edemeyiz. Reklam alamayız. Kulüp olarak  ekonomik sıkıntıyı aşmak için  çözümler arıyoruz.  Ekonomik olarak bize yardım edecek bir güç yok.  Yeni bir yönetim oluştursan , yönetime alacağın esnaflar sıkıntıda olduklarını ve destek yapamayacaklarını  belirtiyor.  Mevcut şartlar şu anda çok kötü. Bu şartlarda futbol topu nasıl dönecek bilmiyorum. İnsanlar geçin derdinden futbolu unuttu. Dükkanların, iş yerlerinin çoğu kapalı, yeni yeni açımlaya başlıyor. Futbol bitme noktasına geldi.

 Bu  imkanlarda yeni sezon için  transfer yapması bile zor. Transfer yasasının aşağıya düşmesi gerek. Artık eksi yüksek ücretleri verebilecek kulüp yok.  Bu şartlarda  futbol sektöründe çark dönmez, Çoğu kulüp  kapanma noktasına gelir.

TFF’NİN DESTEK OLMASI ŞART

Kalan 6 maçın tamamlanması ve önümüzdeki sezon hazırlığı için TFF’nin destek olması gerektiğini belirten Caner, sözlerine şöyla devam etti. “Piyasada bir kriz olduğu gerçek. Kulüplerin bu sıkıntıyı aşması için TFF’nin ve Spor Bakanlığının  destek olması şart.  İkinci Lig Kulüpler Birliği Başkanı olan arkadaşımız  TFF’ye taleplerimizi iletecek. Süper lig ve birinci lig kulüplerine yapılan yardımın  birazının bize de yapılması lazım. Çünkü   ikinci ve  üçüncü lig kulüplerinin  çarkı döndürmesi için  can suyu lazım. Şu an tekerlek dönemez.  Bu sıkıntılı şartlarda  ikinci ligde mücadele eden tek takım  biziz diyebiliriz. Ne tesisimiz var, ne stadımız, nede ekonomik  gelir. İlimizde faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarından biri sponsor olmadığı sürece  önümüzdeki sezon işimiz çok zor olur.  İsin sponsoru olmaktan neden çekiniyorlar anlamıyorum. Verdiği parayı  vergiden düşüyorsun.  Bir zararın olmuyor. Reklamını en iyi şekilde  yapıyorsun.

 Bu sıkıntılı süreçte kimseden yardım isteyemeyiz. Eğer  futbolun yeniden oynanması isteniyorsa bize TFF ve Devlet yardım edecek.   Alt lig kulüplerine gerekli kaynakları  yaratacak. Eğer  oynatmak istemiyorlarsa  ligleri bu şekilde tescil edin  gitsin. Bu şartlarda Hiç oynamaya gerek yok”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi