Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, corona virüs tedbirleri kapsamında  ertelenen futbol müsabakalarının 12 haziran’da tekrar  başlayacak olması nedeni ile tartışmalarını sürmesi üzerine  bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin hızla normalleşmeye doğru gittiğini belirten Özdemir, sporseverlerin de müsabakaların başlamasını istediğini  ifade etti.

Yapılan anketleri değerlendiren Nihat Özdemir, "Ankete katılanların yüzde 89'u futbolu, sporu çok özlediklerini belirtiyorlar, bir an önce maçların başlaması gerektiğine inanmışlar, stadyuma gidemeseler bile yayıncı kuruluşun verdiği maçları canlı olarak izlemek istiyorlar. Futbol gerçekten insanların önemli bir meşguliyeti, eğlencesi ve önemli bir unsur, onun için ankete katılanların yüzde 89'u liglerin başlamasını istiyor" dedi.

Avrupa'da liglerin başlatılma tarihlerini değerlendiren Özdemir, "Birçok Avrupa ülkesinde koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı fazla olmasına rağmen futbol ligleri bizden önce başlayacak. Bunların hepsi bize yön gösterecek. Bunların hepsi de seyircisiz başlayacak, UEFA da zaten seyircisiz başlayalım diyor" şeklinde konuştu. Özdemir, sağlık kontrollerinin uygulanması şartıyla maçların seyircili oynanmasını hedeflediklerini de aktardı.” İfadelerine yer verdi.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi