Türkiye Futbol Federasyonu korona virüs dolayısı ile tamamlanamayan süper amatör küme ile ilgili kararını açıklamış ve  BAL Ligine yüklenen takımları ilan etmişti.
Bir çok ilde birden fazla takımın BAL Ligine alınmıştı. Zonguldak Süper Amatör Kümede Kilimli Belediyespor'un ardından ikinci sırada bulunan Gelikspor,  bitime 3 hafta kala liglerin iptal olduğunu ve son hali ile tescil edildiğini, kalan 3 maçın oynanması durumunda matematiksel olarak şampiyon olma ihtimalleri bulunduğunu iddia ederek BAL Ligine alınmaları  için Türkiye Futbol Federasyonu'na itiraz etmişti.
Bu konuda Gelikspor dahil Türkiye genelinden 22 takımın yaptığı itirazı değerlendiren TFF Tahkim Kurulu kararını açıkladı.
Tahkim Kurulu 22 takımım tamamının itirazını red etti ve konu ile ilgili daha önce aldığı kararını onadı.
Tahkim Kurulu Gelikspor'un itirazı ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi. "

TFF Tahkim Kurulu 24 Eylül 2020 günlü (45) sayılı toplantısında gündemindeki dosyaları inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.
Gelik Spor Kulübü'nün TFF Yönetim Kurulu'nun 25.08.2020 tarihinde alınan kararına karşı başvurusu incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; TFF Yönetim Kurulu kararında usule, esasa ve talimatlara aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından; Gelik Spor Kulübü'nün itirazının reddine, oybirliği ile, karar verildi."
Bu karardan sonra Gelikspor BAL' a alınmadı ve Süper Amatör Kümede kaldı.
Haber:Ercan Aygün

Editör: Haber Merkezi