Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kendisi hakkında  “İstifa edecek” söylentilerine sert tepki gösterdi.

Belediye sinemasının mayıs ayı sonuna kadar tadilatının tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Başkan Akdemir, sinemayı devreden Demir Ailesi’ne teşekkür etti.

 

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi yanında bulunan ve eski belediye sineması, kısa bir süre önce Demir ailesi tarafından belediyeye kültür ve sanat hizmetlerinde devredilmek üzere Zonguldak Belediyesi’ne devredilmişti.

Zonguldak Belediyesi tarafından da belediye Sinemasında tadilat ve onarım çalışmalarına başlanıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya bir araya geldi.

Çalışmaları değerlendiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Zonguldak belediye sinemasının ilimize kazandırılması ve ilgilidir. Belediye sinemasının şehre kazandırılması ile ilgili bu anlamda girişimlerimizi yapmıştık. Ve geri dönüşümü sağladık, sivil toplum örgütleri de bu konu üzerinde çok duruyorlar. Mayıs ayinin sonuna kadar çalışmaları tamamlayıp tamamlamayı hedefliyoruz. Bu konuda İlgili şifre talimatlarımızı verdik. İnşallah belediye sinemasını mayıs ayı sonunda etkinliklerimiz için kazandıracağız. 0,6 yaş grubundan yetişkinlere kadar eğitimler veriyoruz. Bu anlamda iyi bir kazanım oldu diye düşünüyorum. Tiyatrolarımız, Türk halk müziğimiz, Türk sanat müziğimiz çalışmaları ve çocukların sosyal kültürel etkinlikleri burada halka sunacağız.” Dedi.

MEVLÜDE YALÇINER’İN ÖZGÜR İRADESİNİ TAHAKKÜM ALTINA ALAMAM TABİKİ

MHP’ye İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner’in belediye meclis toplantılarına katılmaması sorusunu değerlendiren Başkan Akdemir; “Biz özgür düşünceye saygılıyız. Herkes her fikre sahiptir. Saygı duyarız katılıp katılmamak da ilgili bir şey diyemem. Özgür iradesine benim ona tahakküm kurma şansım yok” dedi.

İSTİFAM SÖZ KONUSU DEĞİL TAMAMEN ASPARAGASDIR

Ardından hakkında istifa edecek söylentilerine cevap veren Başkan Akdemir; “Asparagas haberleri ne çok inanıyorsunuz, benim ağzımdan öyle bir şey çıktı mı hiç ben görevimin başındayım. Ben görevimi en iyi şekilde ifa etmek için söz verdim altıma o sözümü yerine getirmek için son gün mesai bitimine kadar mücadeleme devam ederim. Bunu herkes böyle bilsin” şeklinde konuştu.

AKDEMİR SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TEMSİLCİLERİNE ÇALIŞMA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ardından Başkan Akdemir, Belediye Kültür Merkezi toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi, kendilerine çalışmalar hakkında bilgi verdi. Burada tekrar açıklama yapan başkan Akdemir, belediye sinemasının demir ailesi tarafından belediyeye devredildiğini ve sinemanı tamamen kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Daha sonra belediye sinemasının içerisini gezerek yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi