Ve Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın hayali bugün gerçekleşiyor.
Sultan İkinci Abdülhamid Han döneminde yük gemilerinin yükleme ve boşaltma yapabileceği uluslararası ticaret ve sanayi alanı oluşturulması için geliştirilen 150 yıllık proje nihayet gerçeği dönüştü.
2014 yılında yatırım programına alınan bölgede 2016 yılında çalışmalara başlanılan ve sanayicilerin fabrikalar kurarak 10 bin kişilik istihdam hedeflediği Filyos'ta, limanın da tamamlanmasıyla birlikte yılda 750 milyon dolar ihracat hedefleniyor. Tosyalı Holding'in bölgenin alt ve üstyapı ile idaresinden sorumlu yönetici olarak atandığı Filyos Endüstri Bölgesi'nde hummalı çalışmalar titizlikle sürdürülürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (4 Haziran 2021 günü) Zonguldak'a gelerek 1.5 yılda yapımı tamamlanan Uzunmehmet Camii'nin ibadete açacak. Ardından Filyos Limanı'ndan demir alan ve açılan kuyularda sondaj faaliyetlerini sürdüren Kanuni Sondaj Gemisi ile bağlantı kuracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zonguldak ziyaretinde müjde açıklayacak. Bilindiği üzere Doğalgaz arama ve tarama çalışmalarının adeta merkezi haline gelen Filyos Limanı, doğu batı ve kuzey güney aksında da Türkiye'nin dünyaya açılan üçüncü büyük limanı olma özelliği taşıyor. 3 bin metre rıhtım boyu, 2 bin 450 metre mendirek ve 25 milyon ton kapasitesi bulunan Filyos Limanı, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervinin karaya çıkartılması için de büyük önem taşıyor. Ve Filyos Projesi bugün açılıyor. Şükürler olsun


ZONGULDAK OLARAK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN PETROL VE DOĞALGAZ’IN YANINDA TTK’YA İŞÇİ ALIM MÜJDESİNİ DE BEKLİYORUZ..


Evet Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan bugün Zonguldak’ta.
Hoş geldiniz Sayın Cumhurbaşkanımız
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün müjde açıklayacağını duyurmuştu.
Büyük bir ihtimale petrol ve doğalgaz üzerine bir müjde olacak.
Doğrudur doğalgaz ve petrol hem ülkemiz ve bölgemiz için çok büyük bir önem arz ediyor.
Doğalgaz bulunmasıyla birlikte tüm ülke olarak sevince boğulduk. 
Ancak Zonguldak olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir müjde daha bekliyoruz,
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alım müjdesini açıklamasını kendisinden talep ediyoruz.
Hadi bakalım inşallah diyelim


**


STARBUCKS COFFEE ZONGULDAK’TA AÇILDI

Zonguldak’a heir zaman ilkleri yaşatan Demirpark AVM, Dünyaca ünlü bir markayı daha şehrimize getirmenin haklı gururunu yaşıyor
65 ülkede 2 bin’in üzerinde mağazasıyla, kahve çeşitlerini vatandaşların beğenisini kazanan dünyaca ünlü kahve markası Starbucks Coffee’nin şubesi artık Zonguldak merkezde de açıldı.
Milli Egemenlik caddesinde hizmete giren Demirpark AVM’nin giriş katında hizmete başlayan Starbucks Coffee ilk gününde beklenildiği gibi büyük bir ilgi ile karşılandı. Starbucks Coffee’ni Zonguldak’ta açılması memnuniyetle karşılandı.
Zonguldak’ımıza hayırlı olsun.
Bu arada;
Demirpark AVM yakında bitmek üzere ve ünlü markalarda yolda. Şimdiden haber vereyim istedim.


**

GÜNÜN SÖZÜ: İyi şeyler inandığında, daha iyi şeyler sabrettiğinde ve en iyi şeyler ise hiç vazgeçmediğinde gelir. (La Edri)