TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un  Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk,Yönetim Kurulu üyesi Adil Dilaver ve Teknik Patron Şenol Demir, Kulüp Binasında bir basın toplantısı düzenleyerek ligin ilk yarısını değerlendirdiler. 
Samimi bir ortamda gerçekleyen toplantıda  takımın ilk yarıdaki  performansı değerlendirirken, ikinci yarıdaki beklentiler  hakkında bilgiler verildi.
ARADA PUAN FARKI YOK
İlk olarak söz alan Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, şu bilgilere yer verdi;” 2021-2022 sezonuna sıkıntılarla başlamıştık. Cafer Aydın hocamızla lige girdik. Ancak işler iyi gitmedi. Daha sonra Şenol Demir hocamız göreve geldi. İlk 5 maç iyi bir çıkış yakaladık. Daha sonra  sakat ve cezalı oyuncularımızın  fazla olmasından dolayı  sıkıntı  yaşadık. Yaşadığımız hakem hataları çok canımızı yaktı. Ama son iki maçtan 4 puan çıkartarak ligin  ilk yarısını 21 puanla  tamamladık. Devre arası kampına moralli  gireceğiz. Ama benim şahsı beklentimin biraz altında kaldık diyebilirim. Gruptaki takımlar arasında puan farkı fazla yok. 2 maç aldığın zaman Play-Off sınırında oluyorsun. Kaybettiği  zaman ise düşme potasına gidiyorsun. Bu sene maçlar ilginç geçiyor. 
Zonguldak Kömürspor yönetimi olarak çok iyi bir uyum içinde çalışıyoruz. Yeni sponsorumuz ile birlikte çok daha iyi duruma geleceğiz. Kentin bize destek olması gerekiyor. Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan’ın takıma sağladığı otobüs katkısı bizim için çok önemliydi. Daha önce  kampa  terminalden şehirler arası otobüsle gidiyorduk. Şemdi kendi otobüsümüzle gideceğiz”
TRASFER YAPILACAK
Ligin ikinci yarısına transfer yapmak için yönetim kurulu olarak çalışmaların devam ettiğini belirten  Öztürk, Devre arasında teknik heyetin raporu doğrultusunda 4-5 transfer yapacağız.  Bu hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası maçlarını oynanıyor. O takımlarda yer alan bazı oyuncuları da kadromuza katabiliriz.  Şimdilik isimlerini açıklamayacağımız ama  görüştüğümüz ve anlaştığımız oyuncular var. Yeni transferlerin Antalya kampına  katılması için elimizden geleni yapıyoruz. Taraftarımız merak etmesin. Her şey daha iyi olacak” dedi.
BAŞARISIZ OLDUĞUMU DÜYÜNMÜYORUZ
Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Şenol Demir ise bazı maçlarda  oyuncuların formsuz olduğu, bazı maçlarda da eksik futbolcularının çok olmasından dolayı   sıkıntı yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu;” Sezon başında Lige kötü başlayan Zonguldak  Kömürspor’un ilk yarıyı 21 puanla bitireceğini söyleseler herkes bunu kabul ederdi. Ben başarısız olduğumuz düşünmüyorum. Geldiğimin 3 haftada puanı olmayan bir takımla ilk yarısı 21 puanla bitirdik. Maçlarımızda çok bariz hakem hataları oldu. Kısıtlı kadroda sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu bizi sıkıntıya soktu. Ancak biz takım olarak bunların üstesinden geldik.son hafta  Ispartaspor galibiyeti ile  devreye moralli girmemizi sağladı.”
HEDEF YAPILACAK TAKVİYELERE BAĞLI
Ligin ikinci yarısındaki süreçte  hedefin  takıma  yapılacak takviyeler ile belli olacağını belirten Demir,” İlk yarını 21 puanla tamamladık.Şu anda gidişatımız iyi.İkinci yarı hazırlıklarına  3 Ocak 2022 tarihinde başlayacağız. Ligin ikinci yarısındaki süreçte yapılacak takviyelere bağlı. Takıma katkı sağlayacak. Bizi yukarıya taşıyacak transferler yapılırsa o zaman  daha farklı olacağı kesin. Yönetim kurulu bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Ama transfer piyasası çok pahalı . Kulüp Başkanımız Salih Demir ve  Hakan Hürfikir başta olmak üzere  transfer çalışmaları sürüyor.  Ligin ilk yarısını  çok kritik yerde bitirdik. Çok  rahat değiliz. İkinci yarı daha zorlu geçecek. Buna hazırlıklı olmalıyız. Kaliteli, alternatifli  kadro oluşturmamız şart. Alabilirsek  santrafor, orta saha ve defans oyuncusu almayı  planlıyoruz”
SALİH BAŞKAN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR
SPONSORDAN  GELEN ÖYLE KONUŞULAN 20 MİLYON GİBİ RAKAM YOK

Zonguldak Kömürspor Yönetim Kurulu üyesi Adil Dilaver, ise yönetim kurulu olarak  ellerinden geleni yaptığını belirterek şunları söyledi;” Salih Demir başkanımız, Hakan Hürfikir başkanımız ve  yönetim kurul olarak  çalışmalarımız uyum içinde devam ediyor.
Kulübün  şu anda  otopark geliri dışında bir geli yok. Son olarak bir sponsorluk anlaşması imzaladık.Sponsorumuz Criptoswaps’tan kulübe şu an için para akışı var.İsim ve forma reklamı anlaşmamız var. Ancak kamuoyunda bahsedildiği gibi 20 milyon rakamları yok. Öyle bir rakam yok. Belirli zaman periyotlarında para gelmeye devam edecek. Bu sponsorluk bize nefes aldırdı. Kulüp yönetmek çok zor. Kulüp binamız TTK’ya ait. Aylık 8 bin TL kira ödüyoruz. Milletvekillerimizden Kulüp binası konusunda TTK ile irtibata geçmeleri gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca mutfak, elektrik, şu, ısınma, personel ücreti, futbolcu alacakları, primler, deplasman giderleri gibi bir sürü  masraflar var. Yönetim kurulu olarak bunları karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi