TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, hafta sonunda deplasmanda oynayacağı Çorumpor maçı hazırlıklarına  devam ediyor.

Teknik  Patron Serkan Afacan nezaretinde Fener sentetik sahada yapılan antrenman  ısınma hareketleri ile başladı. Daha sonra  5’e 2 top çalışması yapan Kırmızı-Lacivertli  futbolcular, son bölümde ise yarı sahada teknik taktik  çalışması yaptılar.

 Takımın son durumu hakkında bilgiler veren Teknik patron Serkan Afacan, öncelikle  hafta sonunda oynadıkları ve 2-0 yenildikleri  Sancaktepe maçına değindi.

 ZONGULDAK SINIRLARI İÇİNDE MAÇ YAPABİLECEĞİMİZ SAHA YOK

  Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunun zeminin çok bozuk olduğunu ve futbol oynamayı olumsuz yönde  etkilediğini belirten Afacan, şunları söyledi” Futbol Federasyonu’nun maç oynanabilir  raporu verdiği bir sahada  sporcu sağlığı hiçe sayılmıştır. O sahada bırakın top oynamayı, yürümek bile zor. Ben her zaman şunu söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Sahamız Türkiye’nin en kötü sahası. Ne acıdır ki Zonguldak il sınırları içerisinde bir tane profesyonel maç yapılacak saha yok.  Buradaki yetkilileri  göreve çağırıyorum. Bir an önce Zonguldak’a UEFA standartlarında saha kazandırsınlar.

AVANTAJ KAYBETTİK

Rakibin kendilerinden üstün bir oyun sergilemediğini ifada eden Afacan, “ilk yarıda Metin ile yakaladıkları net fırsatı gole çevirebilseydik kazanan taraf biz olurduk” dedi

Afacan sözlerine şöyle devam etti,” Sancaktepe maçının hazırlıklarına başladığımız Pazartesi gününden bu güne puan cetvelinde aynı konumdayız. O gün Play-Off sınırının 3 puan gerisindeydik. Şu anda da aynıyız.Tabi galip gelsek Play-Off’un içinde olacaktık. 5’inci sıradaki takımla puanlarımızı eşitleyecektik. Bir avantajı kaybettik. Hedefimizi biraz öteledik diyelim. İnşallah bu hedefimize ulaşacağız. Sancaktepe maçına kısaca değinirsek iki takım açısından fazla pozisyon zenginliği olmayan bir maçtı. Gol atanın kazanacağı bir maç  görüntüsündeydi. İlk yarıda Metin ile yakaladığımız fırsatı değerlendirseydik biz kazanabilirdik. Yaptığımız bir pozisyon hatası sonrası golü yedik. Beraberlik ararken son dakikalarda penaltıdan yediğimiz golle 2-0 mağlup olduk. İnşallah bu yenilgiyi telafi edeceğiz”

Çorum maçına gelirsek son haftalarda  kaybeden  ve çıkış arayan bir takım. Zor bir maç olacak. Sizde kazanarak Play-Off iddiamızı sürdürmek istiyoruz. Sarı kart cezalısı Muammer’in dışında cezalı oyuncumuz yok. İnşallah iyi bir sonuçla dönüp yolumuza devam edeceğiz”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi