60 seneden fazla zamandır hizmet veren ve yapıldığı yıllarda Türkiye’nin sayılı tesisleri arasında gösterilen  Karaelmas Kemal Köksal stadyumunun yenilenmesi yılan hikayesine döndü. 2017 senesinde projeleri basına dağıtılan yayınlanan ve  2020 yılında bitirilmesi planlanan ‘butik stadyum’ yapımı unutuldu.

Karaelmas Kemal Köksal  Stadyumunu çevreleyen duvarlar çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. Atatürk Devlet Hastanesi altındaki yol ile stadyumu ayıran duvar artık kullanma ömrünü doldurmuş  ve adeta yıkılmak üzere.

4-5 yıl önce bir kibrit çöpünün zor sığdığı çatlaktan bugün bir insan rahatlıkla geçebiliyor.

Her  geçen gün  genişleyen  çatlak nedeni ile çökme  tehlikesi altında bulunan duvar büyük bir tehlike  arz ediyor. 

Profesyonel liglerde takımı olmayan bir çok ilde ya mevcut statlar yenileniyor, yada modern statlar yapılıyor. Milletvekili tarafından ödeneği çıktığı açıklanan Sinop stadyumunu  en taze örnek olarak gösterebiliriz.

2016-17 sezonunda Kemal Köksal Stadyumunun  yenilenerek   15 bin taraftar  kapasiteli  butik  bir stat haline getirilmesi veya Elvan Pazarcık beldesine yeni bir stat yapılması gündeme gelmişti. 

Kısa süre gündemi meşgul eden yeni stadyum konusunda  net bir gelişme olmadan unutuldu.

 2-3 sene önce gündeme getirilen mevcut stadı  yenileme  veya  yeni bir stat  yapılma projesi   sözde kaldı.

Şimdilerde sadece  mevcut  stadın zeminini ve tartan pistin değiştirilmesi için ödenek bekleniyor.

Antik tiyatroyu andıran taş tribünlerin ve etrafındaki çatlak duvarların yenilenmesi,butik stadyum haline getirilmesi  ise gündemde yok.

Atatürk Devlet Hastanesi altında  stadyumu çevreleyen  duvar boydan boya çatlamış vaziyette.Her sene  çökmenin etkisiyle  1-2 cm büyüyen çatlaktan bugün  bir insan rahatlıkla geçebiliyor. 

FACİA OLUR

Eğer duvar yıkılırsa Hastane altındaki yolda çökmeler meydana gelme ihtimalide büyük. Duvarın çökme tehlikesine karşı Hastane altındaki açık tribünün bir kısmana  maç günleri  seyirci alınmıyor. Maç esnasında meydana gelecek çökme faciaya yol açabilir.

Tribünlerle ilgili sıkıntılar yazmakla bitmiyor.

Gidip tehlikeyi yerinde görmek lazım.

Eğer önlem almazsak faciaya davetiye çıkarmış oluruz.

Buradan Vekillerimize ve şehrin büyüklerine bir çağrımız olsun.

Gelin birlik olun. Gerekli ödeneği çıkarttırıp  şu butik stadı yaptırın. 

Oraya ‘15 günde bir maç oynanıyor’ gözü ile bakmayın.

 Binlerce kişinin spor yaptığı, amatör takımları barındırdığı, etraftaki okullarda öğrenim gören yüzlerce öğrencinin ders çıkışlarında kolaylıkla ulaşıp spor yaptığı, doğal afet sırasında  bölgedeki insanların kullanmayacağı tek açık toplanma alanı olduğunu, sporun kalbi olduğunu unutmayın.

Gelin Zonguldak’a bir eser kazandırın.  

Şu stadyumu yeniletin. 

ÖZEL HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi