TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, hafta sonunda oynadığı karşılaşmada  Karacabey Belediyespor’u 2-1 yenerek çıkışını sürdürdü.
 Pazar günü oynanan maçtan sonra 1 gün izin verilen futbolcular dün kendi tesislerinde toplandılar.
Fener sahasında yapılan antrenmanda  futbolcuların neşeli olduğu gözlendi.  Topladığı 13 puanla  puan cetvelinin 6. Sırasında bulunan Kırmızı-Lacivertli ekip cumartesi günü oynayacağı Şanlıurfaspor maçından da iyi sonuçla ayrılarak çıkışını sürdürmek istiyor.
DEMİR CANLI YAYINDA GİDİŞATI KONUŞTU
 Takımın başında çıktığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak  büyük bir başarı gösteren Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu Şenol Demir, canlı yayında  takımın gidişatı ve hedefleri hakkında konuştu.
Kanal Z’de yayınlanan ve Ercan Aygün’ün sunduğu, Şafak Gazetesi Spor Müdürü Hüseyin Ekinci’nin yorumcu olarak katıldığı Karşı Karşıya Programı’na konuk olan Demir, soruları yanıtladı.  Demir, şöyle konuştu”  Önümüzde çok uzun bir maç trafiği var. Çok zorlu müsabakalar bizi bekliyor. Öyle göründüğü gibi kolay değil, Tabiî ki iyi bir başlangıç yaptık  ama devam ettirmemiz  gerekiyor. Zorlu bir yolda yürüyoruz. Bu yolda  kazasız belasız yürümek için şehrin ileri gelenleri, taraftarımızın, basınımız ile kenetlenmeliyiz. Tabi  2-3 maç kaybetmekle küme düşünülmez. Aynı şekilde 2-3 maç almakla şampiyon olunmaz. Lig uzun bir maraton. Bizi  iyi bir hava ve çıkış yakaladık. Dengeli gitmemiz lazım. Sezon başı itibari ile zor durumda idik. 3. Haftada inanılmaz bir tesadüf yaşandı. Ben Diyarbekirspordaki görevimi bıraktım. Cafer hoca ise Zonguldak Kömürspor’daki görevinden ayrıldı. Bunu net söylemem lazım. Benim Diyarbakır’dan ayrılmam, buradan Cafer hocanın ayrılması ayna haftaya denk gelmesi  tam bir tesadüf oldu. Görevimizi yeni bırakmışken çok çabuk gelişmeler yaşandı. Ben görevimi ıraktığımı  açıklamanın ardından aranmaya başlandım. Zonguldak Kömürspor A.Ş Başkanı Hakan Hürfikir düğmeye bastı.  Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk ve diğer yöneticiler sürekli aradı beni.  Dolayısı  ile  bana nefes aldırmadılar.Dinlenmem için fırsat tanımadılar.  Görevi kabul ettik. Zor bir görev üstlendik. Biz taşın altına er zaman  başımızı koyduk. Bu teklife  hayır deme lüksümüz yoktu. Çünkü ben bu takıma gerek  futbolcu alarak gerek hoca olarak hizmet ettim. Şampiyonluk yaşadım. Meleketimin  takımına hayır deme lüksümüz olamaz. Başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız.”
ŞEHRİM HAVAYA GİRMESİ ÖNEMLİ 
Aldıkları başarılı sonuçlar sonrasında  şehrin havaya girdiğini ve beklentinin artığın belirten Demir, sözlerine şöyle devam etti;” 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik aldık. Oyuncularımı bir kez daha kotluyorum. Cumartesi günü  sahamızda Şanlıurfaspor’u konuk edeceğiz. taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. O maçtan da iyi sonuçla ayrılıp yomumuza devam etmek istiyoruz.  Şu anda takım ve şehir bir havaya girdi. Bu çok önemli. Sahiplenme duygusu arttı. Takımı bir üst lige çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. 
Şu an her şey iyi gidiyor. Kötü başlayan hikaye iyi gidiyor. Önemli olan bu hikayenin sonunu  mutlu bitirmektir.Bunun için elimizden geleni  yapacağız ” 
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi