Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Okul Sporları Faaliyet programında yer alan Okullar arası Yıldızlar Kız-Erkek Hokey Grup müsabakaları Zonguldak’ta başladı.

Fener Sahasında yapılan müsabakalara kızlarda İstanbul’dan Fatih Ortaokulu, Bolu’dan Çoban Kaya Ortaokulu, Zonguldak’tan Yayla Ortaokulu ve  Muğla’dan  Halk Eğitim Merkez Ortaokulu olmak üzere 4 takım katılıyor. 

Erkekler 

A Grubu’nda;  Kocaeli Özel Körfez Ortaokulu, Ankara’dan İbrahim Çallı Ortaokulu, Zonguldak Alparslan Ortaokulu, Çanakkale 23 Eylül Ortaokulu,

 B Grubu’nda;Konya’dan  İzzet Begoviç  İmam Hatip Ortaokulu, İstanbul Esenyurt’tan Yusuf Özvatan Ortaokulu, Bolu 50 Yıl İzzet Baysal Ortaokulu olmak üzere 7 takım mücadele ediyor.

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Müsabakalar öncesinde Fener Sahasında açılış töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını  yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel katılan tüm takımlara başarılar dileyerek şunları söyledi: “Zonguldak’ta bir büyük organizasyon daha yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katılan takımların hepsi illerinde yapılan müsabakalarda başarılı olarak buraya gelmeye hak kazandılar. Gelen takımları rahat ettirmek için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Ben gelen tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi

YAYLA KAZANDI, ALPASLAN KAYBETTİ

Açılış töreninin ardından müsabakalara  geçildi.

Erkekler kategorisinde Zonguldak’ı temsil eden Alpaslan Orta Okulu, Ankara temsilcisi İbrahim Çallı Ortaokulu’na 2-0 yenildi.

Kızlarda ise Yayla Orta Okulu, Bolu Çoban Kaya Ortaokulu’nu 1-0 yenerek güzel bir başlangıç yaptı:

4 TAKIM TUR ATLAYACAK

3 gün sürecek olan müsabakalar başarılı olan kızlarda 2 ve erkeklerde 2 takım Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.

Müsabakalar hakkında bilgi veren Okul Sporları İl Temsilcisi Erhan Şeref, gelen takımları en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: “Hokey Türkiye Şampiyonası  birinci kademe maçlarının bir ayağını da Zonguldak’ta yapıyoruz. Kusursuz bir organizasyon geçirmek için özveri ile çalışan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekilimiz Hakan Yüksel ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Kızlarda 8 takımın katılması gerekirken 4 takım gelmedi. Erkeklerde de 1 takım gelmedi. Kızlarda 4, erkeklerde 7 takımın katılımı ile başlayan müsabakalar 3 gün sürecek. Müsabakalar sonrasında kızlarda ve erkeklerde ilk 2’de yer alacak olan takımlar tur atlayacak. Ben tüm takımlara başarılar diliyorum.”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi