Zonguldaklı başarılı Teknik Adam Şenol Demir, görev yaptığı üçüncü lig ekibi Diyarbekirspor ile şampiyonluk sevinci yaşamak istiyor.

 Ligin ilk yarısını 33 puanla ikinci sırada tamamlayan Diyarbekirspor, sezon sonunda  ikinci lige çıkmak istiyor.

Ligin devre arası olduğu için iznini geçirmek için memleketi Zonguldak’a gelen Şenol Demir, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Teknik adamlık kariyerinde Zonguldak Kömürspor’da  yaşadığı şampiyonluk sevincini   Diyarbekirspor’da da yaşamak istediğini belirten Şenol Demir, yaptığı açıklamada şunları söyledi” Hedef şampiyonluk. İlk yarıda 15 maç, benim olduğum dönem itibariyle ise 13 maç oynandı. En son oynanan müsabakada mağlubiyet yaşadık. Devre arasında gerekli takviyeler yapılırsa ikinci yarı başarıyı yakalayacağız. 

Transferler için isimler belli. Ancak müsabakalar devam ettiği için söylemek doğru olmaz. 2. Lig’den de düşündüğümüz oyuncular var. 

Bucaspor 35 puan yaptı, biz 33’te kaldık. Görünen iki takım var. İkinci yarı 15 müsabaka var. İkinci yarının ne getireceği belli olmaz. Bizim grubumuzda takım sayısı az. 16 takım var. Dolayısıyla ligin ara takımı diye bir şey yok. 2 maç galip gelen play-off oynayacak, 2 maç kaybeden düşme hattına girecek. Zor bir ikinci yarı herkesi bekliyor. 4 takımın düşmesi, 5 takımın play-off oynaması nedeniyle herkes bir mücadelenin içerisinde olacak. İkinci yarı çok çetin geçecek. Çünkü takım sayısı az. 

Başarı geldikçe herkesin beklentisi de yükseldi. Son hafta aldığımız mağlubiyetle biraz üzüldük. Gerçeklerin görünmesi, transferlerin yapılması noktasındaki eksiklerin görülmesi adına bizim için ikaz oldu. Gerekli önlemlerimizi alabilirsek ikinci yarıya daha güçlü ve net bir şekilde başlamayı planlıyoruz. 

Şampiyon yapabileceğimize inanmasak orda görev yapmazdık. İnancımız çok fazla. Zonguldakspor’da yaşadığımız şampiyonluğu inşallah orada da yaşarız. En büyük isteğim o kupayı Gaffar Müdürümüze götürebilmek. Oyuncularıma da söylüyorum ve onları da inandırmaya çalışıyorum. Bağımız çok çok iyi durumda. Diyarbakır’da çok iyi bir yönetimimiz var. Turan Başkan çok ilgili ve alakalı. Onursal Başkanımız Fevzi Başkan transferlerle ilgili gerekli işleri yapacak. 

ŞARTLAR BİR DEĞİL

Zonguldak ile Diyarbakır’daki şartların eşit olmadığını belirten Demir,”

 “Kıyaslanamaz aslında. Farklılıklar var. En büyük dezavantajımız şu; 9 müsabaka kazanmış bir takım ama seyircimiz yok. Şu an belki de 30 bin kişiye oynayacaktık. Bu bizim büyük bir eksikliğimiz. Seyirci itici bir güç. Burada da seyirci sayesinde geriden gelip çevirdiğimiz maçlar oldu. Pandemi bizi mahvetti. Bizim adımıza büyük bir eksiklik. Taraftarı olan bir kulüp. 9 galibiyette biliyorum ki 30 bin kişiye oynardık. çok güzel bir stadyum var. 33 bin kişilik stadyum. Rakip o stadyuma gelince daha baskılı oynuyor. Rakibi motive ediyor. Beklentinin farkındayız.  Hedef şampiyonluk ama ulaşılamayan bir şampiyonluk var. İnşallah bu hedefe bu yönetimle beraber ulaşırız. İnşallah başaracağız. 

İlk yarıyı lider bitirmek isterdik. Son müsabakada hakem hatası vardı. Arnavutköy müsabakasında 2 kırmızı kart, direkten dönen pozisyonumuz var. İnanılmaz bir hakem faciası vardı. Bizim olan maçı elimizden aldı, Arnavutköy’e verdi. Bizim oyuncularımızda çanak tuttu. Ama hakemin mağlubiyetimizde önemli bir rol aldığını düşünüyorum. Yönetimimiz bu konuda açıklama yaptı ve başkanımızda gerekli tepkisini ortaya koydu. Çok önemli bir yankı yarattı. Biz hakemlerden, bize olmayan penaltıları versin diye bir şey beklemiyoruz. Sadece Diyarbakır’a geldiği zaman müsabakayı sadece düzgün yönetsin, gördüğünü çalsın, baskıdan etkilenmesin istiyoruz. ‘Ben Diyarbakır’a geldim baskılardan etkilenmiyorum’ tavrı yapmasına gerek yok. Ortaya  maç yönetsinler. Bizim derdimiz bu. 

Diyarbakır’ın bu saatten sonra yarışın dışında olması gibi bir durum söz konusu değil. Böyle bir puan ortalamasını yakalamışız. Son 7 yılın en iyi puan ortalamasını yakalamışken şu saatten sonra bizi kimse bu işten vazgeçiremez. Bu şehir buna müsaade etmez. Transferler ve çocukların ödemeleri gerekli şekilde yapılacaktır. Kimse ‘biz şampiyonluktan vazgeçtik’ diyemez! Orası çok büyük bir camia ve 3 milyonluk futbol şehri. Çalışmalar yapılıyor. İkinci yarıya daha güçlü bir Diyarbekirspor olarak girmeyi hedefliyoruz.” 

ZONGULDAK  KÖMÜRSPOR’A SAHİP ÇIKIN

Zonguldak Kömürspor’u yakından takip ettiğini, antrenör Barış Şeref’in başarılı olacağına inandığını belirten Demir, takıma sahip çıkılması gerektiğini belirterek şunları söyledi;” Barış hoca ile sürekli görüşüyorum. O da beni arıyor. Birbirimizi arayıp teselli ediyoruz, destek oluyoruz. Başarılı olacağını düşünüyorum. Zaten şu anda da başarılı. Barış ile devam edilmeli. Dışarıdan gelenlerin de neler yaptıklarını gördük. Bana göre çok büyütmeyelim onları. Zonguldak’ın çocukları başarılı. Ben Diyarbakır’da başarılıyım. Zafer Hoca Eyüpspor’da başarılı. Barış Hoca burada başarılı. Şartların çok iyi olmamasına rağmen fazlasını yapmaya çalışıyor. Hedef ligde kalmaksa, çok da düşük olmayan kadro ile bu ligde kalınabilir. Zonguldak Kömürspor’a sahip çıkılsın”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi