Türkiye’de yeni bir Spor Federasyonu kuruldu. Dünya’da yaygın olarak yapılan, Ülkemizde esa   yeni yeni oynanmaya başlanan ayak tenisi artık Federasyonlaştı.

Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu, 5 derneğin geçtiğimiz ay bir araya gelmesiyle kuruldu. Türkiye Ayak Tenisi Federasyonun kurulmasının ardından Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde  Judo antrenörü  olarak görev yapan Hüseyin Demirci  il temsilcisi olarak atandı
İl Temsilcisi Hüseyin Demirci yaptığı açıklamada, amaçlarının Zonguldak’ta  bu sporu daha yaygın hale getirip her kesimden insanın rahatlıkla oynayabileceği bir oyun haline getirmek için çalışacaklarını belirterek şöyle konuştu; “Bu spor şuanda gelişmekte olan sporlar kapsamında ve gün geçtikçe okullarda da yaygınlaşarak yükselen bir branş olma yolunda hızla ilerliyor. Benimde amacım bu sporu Zonguldak da daha geleneksel hale getirip yaşlı genç her kesime bu oyunu oynatmak olacak. Zaten pandemi koşullarında rakibe temassız ve sağlık açısından risksiz güvenle oynanabilecek yegane bir oyun. Türkiye’ye ve Zonguldak'a hayırlı olmasını dilerim 10 Haziran 2021 tarihinde bir sıkıntı olmazsa Zonguldak’ta bir sertifika eğitimi yapılacak. Eğitimin içeriği ayak tenisi oyun kuralları ve eğitimi olacak ve 1 gün sürecek. Karabük ve  Bartın illerinden de katılım olacak. Hedefimiz bu sporu Zonguldak’ta yaygınlaştırmak ve okul sporları faaliyet programın aldırmaktır. Çalışmalarımız bu yönde devam edecek”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi