TFF  İkinci Lig Beyaz Grupta yer alan  Zonguldak Kömürspor, 12.hafta mücadelesinde  deplasmanda Amed Sportif ile golsüz berabere kalarak  sahadan 1 puanla ayrıldı. Son 3 maçını kaybederek büyük bir düşüş yaşayan Zonguldak Kömürspor’un zorlu Amed maçından altın değerinde 1 puan aymayı başardı.
TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, hafta arası mesaisinde Diyarbakır deplasmanında Amed Sportif ile karşılaştı.
Son haftalarda  aldığı yenilgiler sonrasında alt sıralarına  gerileyen Kırmızı-Lacivertli ekip zorlu müsabakadan puanla  ayrılıp kötü gidişine dur demek için mücadele etti.
İYİ MÜCADELE PUAN GETİRDİ
Diyarbakır Atatürk Stadyumunda oynanan ve Ozan Ergün, Efe Kurtuluş, Çağrı Yıldırım hakem üçlüsünün yönettiği  müsabakada  Zonguldak Kömürspor sahaya; Sinan Ören, Ertuğrul Şenlikoğlu, Emre Kara, Selim Şahin, Hakan Çevik, Ali Osman Karnapoğlu, Ercüment Eray Ataklı,  Sefa Aksoy, Berat Vardal, Rıdvan Bingöl, Aykut Emre Yakut ilk 11 ile çıktı.
Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın  ilk bölümünde  iyi bir mücadele örneği sergileyen Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular, kalelerinde çok büyük tehlike yaşamadılar. Top daha çok ev sahibi Amedspor’da  olsa da Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular iyi savunma yaparak  rakibe  fırsat vermediler.
İlk 20. dakikadan  sonra hızlı hücumlarla rakip kaleyi yoklamaya başlayan Kırmızı-Lacivertli ekip, Ercüment ve Berat Vardar ile tehlike yaratmaya çalıştı.

42’nci dakikada ani atağa çıkan Zonguldak Kömürspor’da rakip takım savunması arasına atılan topla ceza sahasına giden Berat Vardar’ın vuruşunda  kaleciye çarpan top kornere gitti. Bu pozisyonda rakip kaleci ile çarpışan Berat, sakatlık  geçirerek  oyuna devam edemedi. Berat’ın yerine  Atilla Yıldırım dahil oldu
İlk 45 dakika 0-0 sonuçlandı.
DİSİPLİNDEN KOPMADIK PUAN ÇIKARDIK
İkinci yarıda  topa yine daha çok sahip olan  Amedspor geliştirdiği ataklarla  gol aramaya  çalıştı. Ancak oyun disiplininden kopmayan Zonguldak Kömürspor, takım halinde iyi mücadele ederek  kalesini  gole kapadı. Kontra ataklarla gol aradı. Ancak iki takımın çabaları sonucu değiştirmedi.
75’inci dakikada yüzde yüzlük bir pozisyonu son anda önleyen  kaleci Sinan Ören  sakatlık geçirdi. Tecrübeli eldiven yerini genç kaleci Egemen’e bıraktı.
Son 10 dakikada baskısını artırmaya  çalışan Amedspor şişirme toplanla  gol aradı. İyi kapanan Zonguldak Kömürspor defansı rakibe  fırsat vermeyince müsabaka başladığı gibi 0-0 berabere sonuçlandı.
Son 3 maçını  yenilgi ile kapatan Zonguldak Kömürspor’un deplasmanda aldığı 1 puan ilaç gibi geldi. Kırmızı-Lacivertli ekip puanını 14’e yükselti.

Editör: Haber Merkezi