Zonguldak  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor sahalında meydana gelebilecek  sakatlıklara ilk müdahaleyi  yapmaları için kurumda görev yapan antrenörler, Gençlik Merkezi personeli ve Yurt görevlilerine yönelik ilk yardım kursu açıldı. 2 gün serecek olun kursta Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen doktorlar  tarafından eğitim veriliyor.
Kursa katılanlara, antrenman veya müsabaka sahalarında meydana gelecek bir sakatlık durumunda sağlık ekibi gelinceye kadar yapılması gereken  ilk yardım bilgileri veriliyor. 
İLK YARDIM HAYAT KURTARIR
Kurum içinde  görev yapan  antrenör gençlik merkezi  ve yurtlarda görev yapan personele belirli zaman aralıkları ile böyle eğitimler verildiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, şu bilgilere yer verdi;”Kurum içinde  çeşitli  birimlerde görev yapan arkadaşlarımıza yönelik ilk yardım kursu açtık.biliyorsunuz ilk yardın doğru bir şekilde yapılırsa hayat kurtarır. Sağlık Müdürlüğünden uzman  ekipler  eğitim veriyor. Bundaki amaç arkadaşlarımızın ilk yardım konusunda bilinçlenmesi,sahalarımızda, gençlik merkezlerimizde ve yurtlarımızda meydana gelecek bir olumsuzluk kapsamanda  arkadaşlarımız sağlık ekibi gelinceye kadar ilk tedaviyi yapacak bilgiye sahip olacaklardır. Ben bize destek olan İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine  teşekkür ediyorum”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi