TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, hafta sonunda deplasmanda oynadığı karşılaşmada  lider Samsunspor’a 2-1 mağlup olarak haftayı puansız kapattı.

 Müsabakanın özellikle ilk yarısında iyi bir oyun sergileyen Kırmızı-Lacivertli temselcimiz  Serhat ile yakaladığı birkaç net pozisyonu  değerlendiremedi. Güçlü  rakibine net pozisyon vermeyen Kömürspor’lu futbolcular, soyunma odasına 0-0 beraberlikle gittiler.

İkinci yarıya da iyi başlayan Zonguldak Kömürspor, gol aradığı anda rakibin geliştirdiği ani atıkla  golü kalesinde gördü. 48’inci dakikada  kullanılan kornet atışını  rakip defans kafa ile uzaklaştırınca  dönen top Samsunspor’un  hızlı atağı olarak gelişti. Zonguldak defansını az adamla yakalayan Samsunspor bu dakikada golü buldu. 1-0 geriye düşen  Zonguldak Kömürspor, beraberlik için yüklendiği anlarda  defansında açıklar verdi. 

HAKEM PENALTIYI YARATTI
 67’inci dakikada  gelişen Samsunspor atağında Burak Çalık  Zonguldak Kömürspor ceza sahasına girdi. Berkan Akdeniz’ın kontrolünde olan Burak, hiçbir temas olmamasına rağmen kendisini yere bırakınca hakem penaltı  noktasını gösterdi.

Zonguldak Kömürspor’lu futolular, kendisini yere atan Burak’a ve haksız penaltıyı veren  Hakem 

Efe Tanrıverdi’ ye büyük tepki gösterdiler.

Yapılan itirazlara  rağmen hakemin kararı değişmedi ve Samsunspor  penaltı golü ile 2-0 öne geçti. Müsabakayı bırakmayan  Zonguldak Kömürspor 70’de bir penaltı atışı kazandı. Gürkan’ın vuruşunda top kaleciden döndü. Dönen topu iyi takip eden Gürkan, düzgün bir vuruşla filelere göndererek skoru 2-1’e  taşıdı. Zonguldak Kömürspor’un son bölümlerde  gösterdikleri mücadele beraberlik için yeterli olmayınca  90 dakika 2-1 Samsunspor’un üstünlüğü ile sonuçlandı.

HERKES BİZİ KONUŞTU

Güçlü rakipleri karşında  iyi bir futbol sergilemesine rağmen  puan alamayan Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular karşılaşma sonrası üzüntü yaşadılar.

Kaybettikleri için  üzüldüklerini belirten  Zonguldak Kömürspor’un  Teknik Patronu  Serkan  Afacan, “ Öncelikle müthiş bir mücadele sergileyen  futbolcularımızı kutluyorum.  Hafta içi herkes Zonguldak Kömürspor 3 yer, 5 yer diye yorumlar yapıyordu. Oyuncularımız  gösterdikleri  performans ile  beğeni kazandılar.

İki maçtır halatı hakem kararları sonrası canımız yanıyor. Sarıyer maçında hakem  futbolcumuz Gökhan’ı haksız yere attı. Maç sonu gelip oyuncumuza ‘ Hakkını helal et dedi’ Sarıyer açında 35 dakika 10 kişi oynadık. Hakem bizi eksik bırakmasa  skor farklı olurdu.

Son oynadığımız Samsun maçının özellikle ilk yarısında  iyi oynadık. Yakaladığımız  pozisyonlar vardı. İkinci yarının başında kullandığımız korner atışı bize ani  atık olarak  döndü ve  az adamla yakalandığımız için golü  kalemizde  gördük. Buna rağmen yine beraberlik için yüklenirken hakem uydurma bir penaltı verdi. Görüntülerde  net gözüküyor. Berkan Akdeniz, Burak Çalık’da  hiçbir temasta bulunmuyor ama Burak kendini yere bırakıyor. Süper Lig, birinci lig gören  bir futbolcuya  bence yakışmayan bir hareketti. Hakem bu kadar ucuz bir penaltı vermemeliydi.

Samsunspor bizi yine yenerdi belki ama böyle ucuz penaltıyla  olmaması gerekirdi. 2-0 geriye düşmemize rağmen oyunu bırakmadık. 1 gol  atarak  skoru 2-1’e taşıdık. Son bölümlerde  iki takımda gol pozisyonuna girse de  sonuç değişmedi ve 2-1 kaybettik. Sonuca üzüldük, Ama bu oyunu kalan  maçlarımızda devam ettirirsek daha iyi yerlere gelebiliriz. Ben  oyuncularımızı bir kez daha verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Önümüzde  1922 Kona maçı var. Bu maçı alıp yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi